Sýrska vláda súhlasí s prímerím počas moslimských sviatkov

NETKY.SK • 24 Október 2012, 12:22 • 2 min
Sýrska vláda súhlasí s prímerím počas moslimských sviatkov

Sýrska vláda súhlasí s prímerím počas moslimských sviatkov - Politika Medzinárodný vyslanec pre Sýriu Lachdar Bráhímí dnes v Káhire oznámil, že sýrska vláda súhlasí s vyhlásením prímeria počas nadchádzajúceho moslimského sviatku íd al-adhá. Uviedol to dne

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný vyslanec pre Sýriu Lachdar Bráhímí dnes v Káhire oznámil, že sýrska vláda súhlasí s vyhlásením prímeria počas nadchádzajúceho moslimského sviatku íd al-adhá. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Káhire, kde o riešení situácie v Sýrii rokoval s vedením Ligy arabských štátov.

Moslimský sviatok obete, íd al-adhá, sa začína vo štvrtok a bude trvať tri až štyri dni. Bráhímí vo vyhlásení pre tlač nešpecifikoval, ako dlho bude prímerie trvať.

Podľa správy agentúry DPA Bráhímí dodal, že sýrska vláda svoje rozhodnutie oficiálne oznámi ešte dnes alebo vo štvrtok.

Ako informoval, s prímerím "v princípe" súhlasí aj väčšina opozičných zoskupení, s ktorými bol počas nedávnej návštevy v Sýrii v kontakte.

Podľa odhadov príde v Sýrii denne o život približne 100 ľudí; celkovo si 19 mesiacov trvajúci konflikt medzi vládnou armádou a povstalcami vyžiadal už najmenej 32.000 ľudských životov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies