Svitolinová vyradila svetovú jednotku Serenu Williamsovú

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:51 • 2 min
Svitolinová vyradila svetovú jednotku Serenu Williamsovú

RIO DE JANEIRO - Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová sa postarala na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro o prvotriedne prekvapenie, keď v osemfinále ženskej dvojhry vyradila svetovú a turnajovú jednotku Serenu Williamsovú. Obhajkyňu titulu z Londýna 2012 zdolala za hodinu a 12 minút v dvoch setoch 6:4, 6:3. Pätnástka "pavúka" Svitolinová zvíťazila nad Serenou Williamsovou prvýkrát vo svojej kariére. Američanka tak medailovo nenadviaže na dva olympijské triumfy spred štyroch rokov.

slovakia

left justify in out

Olympijský tenisový turnaj v Riu je už bez štyroch nasadených jednotiek. V mužskej dvojhre sa Srb Novak Djokovič rozlúčil prekvapujúco už v 1. kole, keď bol nad jeho sily nenasadený Argentínčan Juan-Martin Del Potro. Serena Williamsová spolu so sestrou Venus vypadla ako najvyššie nasadená aj vo štvorhre, keď už v 1. kole nestačili na český pár Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Rovnako v úvodnom kole sa s turnajom rozlúčili v mužskej štvorhre Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert. Post nasadených jednotiek tak môžu v Riu potvrdiť už iba Caroline Garciová a Nicolas Mahut v miešanej štvorhre, v ktorej sa boje ešte iba začnú.

 

Svitolinová vo štvrťfinále dvojhry narazí na jedenástu nasadenú Češku Petru Kvitovú, ktorá v osemfinále zvíťazila nad premožiteľkou slovenskej tenistky Anny Karolíny Schmiedlovej, Rusku Jekaterinu Makarovovú vyradila po výsledku 4:6, 6:4, 6:4.

 

Úspešná bola aj americká tenistka a nasadená sedmička Madison Keysová, ktorá nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou zvíťazila v troch setoch 6:3, 3:6, 6:3. Ďalej pokračuje aj Nemka Laura Siegemundová, v osemfinále vyradila Belgičanku Kirsten Flipkensovú 6:4, 6:3. Na turnaji končí prekvapujúco tretia nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová, za 65 minút prehrala s Portoričankou Monicou Puigovou dvakrát 1:6. V súboji nasadených hráčok vyhrala Britka Johanna Kontová nad Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 3:6 a dvakrát 7:5. Druhá nasadená Nemka Angelique Kerberová si v osemfinále poradila so Samanthou Stosurovou v dvoch setoch 6:0 a 7:5.

 

Do štvrťfinále štvorhry sa prebojovalo české duo Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, nad Číňankami Šuaj Pcheng a Šuaj Čang vyhrali dvakrát 6:4. V štvrťfinále bude hrať aj ďalší český pár, Strýcová so Šafářovou vyradila kanadskú dvojicu Eugenie Bouchardová, Gabriela Dabrowská 6:7 (4), 6:2 a 6:4. Ďalej pokračuje aj siedmy nasadený ruský pár Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová, nad Rumunkami Andreou Mituovou a Ioanou Ralucou Olaruovou vyhrali 6:1 a 6:4.

 

dvojhra - osemfinále:

Madison Keysová (7-USA) - Carla Suarez Navarrová (9-Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, Laura Siegemundová (Nem.) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:4, 6:3, Petra Kvitová (11-ČR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 4:6, 6:4, 6:4, Monica Puigová (Portor.) - Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) 6:1, 6:1, Darja Kasatkinová (Rus.) - Sara Erraniová (Tal.) 7:5, 6:2, Johanna Kontová (10-V. Brit.) - Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 3:6, 7:5, 7:5, Angelique Kerberová (2-Nem.) - Samantha Stosurová (13-Austr.) 6:0, 7:5, Elina Svitolinová (15-Ukr.) - Serena Williamsová (1-USA) 6:4, 6:3

 

štvorhra - osemfinále:

Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (6-ČR) - Šuaj Pcheng, Šuaj Čang (Čína) 6:4, 6:4, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová (ČR) - Eugenie Bouchardová, Gabriela Dabrowská (Kan.) 6:7 (4), 6:2, 6:4, Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (7-Rus.) - Andreea Mituová, Ioana Raluca Olaruová (Rum.) 6:1, 6:4, Sara Erraniová, Roberta Vinciová (8-Tal.) - I-Fan Sü, Saj-saj Čeng (Čína) 6:2, 6:3, Garbine Muguruzová Blancová, Carla Suarezová Navarrová (4-Šp.) - Kirsten Flipkensová, Yanina Wickmayerová (Belg.) 7:5, 2:6, 6:2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies