Svetoznámy slovenský fotograf Joe Klamar prvýkrat vystavuje u nás

NETKY.SK • 12 December 2012, 11:38 • 2 min
Svetoznámy slovenský fotograf Joe Klamar prvýkrat vystavuje u nás

Svetoznámy slovenský fotograf Joe Klamar prvýkrat vystavuje u nás - Kultúra Výstava Pohyblivý svet slovenského rodáka Joa Klamara je sprístupnená v Mirbachovom paláci Galérie mesta Bratislavy, kde potrvá do 24. februára 2013.

slovakia

left justify in out

imgVýstava Pohyblivý svet slovenského rodáka Joa Klamara je sprístupnená v Mirbachovom paláci Galérie mesta Bratislavy, kde potrvá do 24. februára 2013.

"Svetové médiá skloňujú jeho meno vo všetkých pádoch a jeho fotografie nešetria superlatívmi. Na Liptove sa rodia výborní fotografi. Po Martinovi Martinčekovi, ktorý sa ešte za života stal legendou, prevzal štafetu jeho obdivovateľ Joe Klamar. Priniesol veľký svet na malé Slovensko," povedal na utorkovej (11.12.) vernisáži kurátor výstavy Marián Pauer. 

Podľa neho je Klamar jeden z najkreatívnejších autorov súčasnej agentúrnej fotografie, ktorý svojimi zábermi ukazuje svet úplne inými očami. Dokáže s obdivuhodnou ľahkosťou zakomponovať do plochy obrazu komorné príbehy rovnako ako veľké scény. Tvorí fotografické eseje a jeho obrazové príbehy nie sú prvoplánové, zväčša sa odohrávajú v niekoľkých rovinách. Imponujú citom pre pohyb a výtvarnú skratku. "Klamarov fotografický rukopis je osobitý a neopakovateľný," hodnotí jeho tvorbu Pauer.

Fotograf pre TASR potvrdil, že je to jeho slovenská výstavná premiéra a reprezentatívny výber z tvorby prevažne z ostatných piatich rokov. Ako bývalý športovec rád fotí túto tematiku. Potvrdzujú to momentky z tenisu, boxu, plávania, kulturistiky, futbalu či surfujúceho psa v Kalifornii. Nevšedný je pohľad z vtáčej perspektívy na nórskeho skokana na lyžiach Andersa Jacobsena, pod ktorým je masa divákov. Alebo fotografia stoviek bubeníkov na otvorení olympiády v Číne 2008. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies