Švajčiarska obec vydala zákaz fotenia na svojom území: Nechce totiž u ľudí vzbudzovať závisť

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 11:41 • 2 min
Švajčiarska obec vydala zákaz fotenia na svojom území: Nechce totiž u ľudí vzbudzovať závisť

BRAVUOGN - Švajčiarska obec Bravuogn zakázala vytváranie fotiek na svojom území.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcovia v obci na východe Švajčiarska vydali zákaz vytvárania fotografií na svojom území. Cieľom bolo zamedziť ich pridávaniu na sociálne siete. Každý, kto sa o to pokúsi, môže dostať pokutu vo výške 5 frankov.

 

Svoj netradičný zákaz odôvodnili tým, že chcú predísť závisti a pocitom smútku u užívateľov, ktorí sa nachádzajú mimo Bravuogn. „Je vedecky dokázané, že krásne fotky z dovolenky na sociálnych sieťach robia ich pozorovateľov nešťastnými, pretože nemôžu byť na rovnakom mieste,“ obhajovala rozhodnutie turistická kancelária. Tá už zo svojich sociálnych sietí stiahla všetky fotky obce a zvažuje, že ich odstráni aj z oficiálneho webu.

 

Pravda je však taká, že zákaz mal poslúžiť ako šikovný marketingový ťah, ktorý obec zviditeľní a priláka viac turistov. Pripustil to aj Marc Andrea Barandun, ktorý je zodpovedný za miestny turizmus. Dodal, že prípadná pokuta za porušenie zákazu nebude od návštevníkov vymáhaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies