Súťažná premiéra klubu na počesť pápeža Papa Francisco: Štyria vylúčení

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 13:56 • 2 min
Súťažná premiéra klubu na počesť pápeža Papa Francisco: Štyria vylúčení

LUJÁN - Argentínsky futbalový klub založený na počesť pápeža Františka a nesúci jeho meno odohral prvý súťažný zápas v regionálnej súťaži. Hráči Papa Francisco asi nebudú žiadni "svätci z juhu", ako napovedá ich prezývka, v stretnutí videli dvaja z nich červenú kartu. Dvoch vylúčených mal aj súper Trefules. Rovnaký bol aj pomer gólov - 2:2.

slovakia

left justify in out

Klub Papa Francisco založil obdivovateľ pápeža Jorge Ramírez krátko po zvolení argentínskeho kardinála Jorgeho Bergoglia známeho svojou priazňou k tímu San Lorenzo. V kádri má 47 futbalistov, funguje na poloprofesionálnej úrovni. Pôvodne sa mal volať Real Buenos Aires z úcty k španielskemu Realu Madrid, ale potom zvíťazil krajan na Petrovom stolci. 

 

"Naše motto je: žiadni chuligáni, žiadne násilie, žiadne urážky," povedal prezident klubu Ramírez. Hneď v prvom súťažnom vystúpení sa však presvedčil, že vznešené ideály nebude také jednoduché dodržať. "Ťažko sa nám bude vysvetľovať, keď niekomu ublížime, ale pápež je Argentínčan, pochopí nás," nestráca vieru stredopoliar Fabian Gaddi. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies