Surový verí Rusom, pre Laca bude úspechom štvrťfinále

NETKY.SK • 5 Február 2014, 17:03 • 2 min
Surový verí Rusom, pre Laca bude úspechom štvrťfinále

BRATISLAVA - Hokejová časť slovenskej výpravy v stredu popoludní odcestovala cez Viedeň a Kyjev do dejiska zimných olympijských hier 2014.

slovakia

left justify in out

V hokejovej časti slovenskej výpravy, ktorá v stredu popoludní odcestovala do dejiska zimných olympijských hier 2014, figuruje niekoľko debutantov pod piatimi kruhmi. Na svojich prvých Hrách v Soči sa zúčastní najlepší gólman majstrovstiev sveta 2012 Ján Laco, ktorý by mal spoločne s Petrom Budajom kryť chrbát brankárskej jednotke SR Jaroslavovi Halákovi. "Som rád, že môžem cestovať do Soči. Rozhodnutia sú na trénerovi, ideme tam ako jeden tím," povedal pred odletom brankár účastníka KHL Donbas Doneck. "Každý musí zobrať úlohu, ktorú dostane a musíme sa navzájom podržať. Ak sa dostanem na striedačku, budem si chcieť užiť každú chvíľu," vyhlásil J. Laco.

V základnej A-skupine odohrajú Slováci postupne zápasy proti Američanom, Slovincom a Rusom. "Štvrťfinále bude určite úspech. V skupine na nás čakajú ťažké zápasy, rozhodovať bude momentálna forma," uviedol pre agentúru SITA rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý bude v izbe bývať s útočníkom Slovana Bratislava Michelom Miklíkom. 

Účastník olympijských hier v Turíne 2006 Tomáš Surový sa neobáva o bezpečnosť počas podujatia v Soči. "Rusi to zvládnu, keď sa do niečoho pustia, urobia dobrú prácu," povedal útočník Dinama Minsk a na margo blížiaceho sa hokejového turnaja dodal: "Bude to na vyššej úrovni ako majstrovstvá sveta. Idú tam najlepší hráči zo všetkých krajín. Určite bude v Soči skvelá atmosféra, veľmi sa na to teším." 

Banskobystrický rodák si rád pozrie slávnostné otvorenie Hier. "Dúfam, že otvárací ceremoniál bude krásny. Teším sa aj na biatlon, na ktorý by sme mali ísť spoločne ako tím. V Turíne na to nebol čas," uzavrel Tomáš Surový. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies