Surfovaním na webe pomôž planéte

NETKY.SK • 23 August 2019, 17:35 • 2 min
Surfovaním na webe pomôž planéte

Projekt Ecosia prišiel s nápadom, ako pomôcť planéte vďaka internetu. Vytvorili prehliadač, ktorý za každé tvoje vyhľadávanie zasadí strom.

slovakia

left justify in out

Projekt Ecosia vznikol v roku 2009, keď sa zakladateľ spoločnosti Christian vrátil zo svojej cesty okolo sveta. Počas tejto cesty si uvedomil, ako veľké sú problémy spojené s odlesňovaním. Po desiatich rokoch dobročinnosti prišiel s prelomovým nápadom, ako vyriešiť starý problém moderným spôsobom.

 

img

 

Webový prehliadač Ecosia funguje tak, že získava profit z reklám. Vďaka čoraz vyššiemu počtu užívateľov sa zvyšuje aj zisk, ktorý potom firma investuje do kúpy a výsadby stromov v lokalitách, kde je príliš vysoká miera odlesňovania. V krajinách ako Ghana, Brazília, Indonézia, Keňa, Madagaskar, Haiti, Peru a mnoho ďalších k dnešnému dňu vysadili viac ako 65 miliónov stromov, no cieľom projektu je zasadiť až 1 miliardu stromov. Cena jedného stromu je 0,20 EUR, dĺžka trvania výsadby je 0,8 sekúnd.  

 

img

 

„Stromy vytvárajú šťastné prostredie, zdravých ľudí a silnú ekonomiku.“ vyjadril sa riaditeľ projektu Christian.  Jeho projekt podporuje nie len dobré fungovanie životného prostredia, ale aj ekonomiky. Ecosia pravidelne zverejňuje svoje výdavky a zisky a tiež aj dokumenty, kde je uvedené, koľko stromov kúpil, od koho ich kúpili a koľko ich to vyšlo. Týmto chcú svojich investorov, ale aj používateľov prehliadača ubezpečiť, že zisk použijú naozaj na záchranu planéty.

 

img

 

Na svojom webe pravidelne uverejňujú aj články, v ktorých opisujú svoje činnosti v jednotlivých krajinách. Do projektu sa zapojilo už viac ako 8 miliónov aktívnych používateľov prehliadača a stromy nesadia len členovia projektu, ale pomáhajú im aj domorodci či miestni obyvatelia.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona