Slavia Praha aj s trojicou slovenských hráčov oslavuje triumf v českej lige!

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 11:11 • 2 min
Slavia Praha aj s trojicou slovenských hráčov oslavuje triumf v českej lige!

PRAHA - Slavia Praha získala v sezóne 2018/2019 majstrovskú trofej v najvyššej českej súťaži. Definitívne o tom rozhodla bezgólová remíza v Ostrave v nedeľňajšom zápase predposledného 4. kola nadstavbovej časti skupiny o titul. V histórii získali "zošívaní" päť titulov v samostatnej českej lige, trinásť ich majú ešte z čias Československa.

slovakia

left justify in out

V tabuľke majú na konte 80 bodov a trojbodový náskok pred druhou Viktoriou Plzeň, ktorá bola v pozícii obhajcu. Úspešnú sezónu prežíva aj trojica slovenských reprezentantov - Miroslav Stoch, Jakub Hromada a Martin Kuciak. Slavisti aj s ich pomocou získali svoj piaty titul v ére samostatnosti a devätnásty celkovo.

 


"Je to úľava, všetko mi dôjde určite až postupom času. Sme však radi, že sme to zvládli. Súťaž bola dlhá a sú to krásne pocity. Som rád, že sme urobili radosť mnohým ľuďom," povedal po stretnutí v Ostrave tréner Pražanov Jindřich Trpišovský podľa oficiálneho klubového webu. Podľa jeho slov bola strojcom úspechu predovšetkým konzistentnosť výkonov tímu.

 

"Nepamätám si v sezóne krízu. Ak sa náhodou niečo nepodarilo, dokázali sme na to reagovať o týždeň neskôr. Získali sme titul s najviac bodmi aj strelenými gólmi. Musím zároveň pogratulovať aj trénerovi Plzne Pavlovi Vrbovi. Dokázal z nás dostať to najlepšie, keďže s nami jeho tím stále držal krok. Titul sme získali iba veľmi tesne, museli sme preň urobiť všetko," zneli slová Trpišovského na adresu hlavného konkurenta v boji o titul.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobré ráno, #M19TRI! 💦 #slavia #slaviapraha #fortunaliga @fotomaly.cz

Príspevok, ktorý zdieľa SK Slavia Praha (@slaviapraha),



Slavisti nemôžu príliš oddychovať. Už v stredu ich čaká finále domácej pohárovej súťaže MOL Cup, v ktorom na neutrálnej pôde v Olomouci vyzvú svojho víkendového soka - Baník Ostrava. Následne ich čaká kvalifikácia o účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov 2019/2020. "Tentoraz to bude iné, pretože musíme dať gól. Sme iba kúsok od zisku 'double' a myslím si, že keby mi niekto pár rokov dozadu povedal, že oň s tímom budem bojovať, neveril by som mu. Čaká nás ešte mnoho zápasov, vrátane posledného ligového kola proti Sparte Praha. Ligu majstrov mám zatiaľ v hlave až niekde vzadu," uzavrel úprimne Trpišovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies