Súdy v Iráne nariadili zmraziť aktíva spolupracovníkov služby BBC

NETKY.SK • 15 August 2017, 16:18 • 2 min
Súdy v Iráne nariadili zmraziť aktíva spolupracovníkov služby BBC

DUBAJ - Britská spravodajská stanica BBC informovala, že na základe príkazu iránskeho súdu boli zmrazené bankové účty vyše 150 spolupracovníkov služby BBC v perzštine.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia, ktoré ku kauze vydala BBC, v príkaze vydanom iránskym súdom sú mená súčasných aj bývalých zamestnancov iránskej sekcie BBC, ako aj mená prispievateľov. Na základe súdneho nariadenia nesmú osoby uvedené na zozname "predávať alebo kupovať nehnuteľnosti, autá a ďalšie komodity".

 

Riaditeľka zahraničného vysielania BBC Francesca Unsworthová vo svojej reakcii uviedla, že je "desivé, keď niekto čelí právnym alebo finančným dôsledkom za svoje napojenie na BBC"Agentúra AP uviedla, že iránske úrady ani iránske médiá o súdnom príkaze neinformovali, ani sa k nemu vyjadrili. Redakcia BBC v jazyku fársí má zákaz pôsobiť v Iráne, ale mnohí Iránci počúvajú rozhlas a pozerajú televíziu BBC vďaka satelitným prijímačom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies