Súd s Varholíkovou-Rezešovou: Prokurátor trvá na jej vine!

NETKY.SK • 19 November 2013, 11:10 • 2 min
Súd s Varholíkovou-Rezešovou: Prokurátor trvá na jej vine!

BUDAPEŠŤ - Maďarský prokurátor považuje obvinenie Evy Varholíkovej-Rezešovej za vlaňajšiu dopravnú nehodu, pri ktorej zahynuli štyria ľudia, za dokázané. Vyplýva to zo záverečnej reči obžaloby, ktorou dnes pokračuje na Súde pre okolie Budapešti pojednávanie tragického prípadu z diaľnice M3.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) prokurátor vo viacerých bodoch upravil skutkový stav v spise obžaloby. Ako vyhlásil, v rámci procesu bolo dokázané, že za fiatom obetí jazdila Eva Varholíková-Rezešová agresívne, blikala diaľkovými reflektormi, nedodržiavala bezpečnostnú vzdialenosť a teda na rozdiel od pôvodného záznamu v spise obžaloby porušila viaceré predpisy cestnej premávky.

V rámci súdneho procesu bolo dokázané, že obvinenie Varholíkovej-Rezešovej z trestného činu riadenia motorového vozidla pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb, ako aj trestný čin ohrozenia cestnej premávky je opodstatnené, konštatoval prokurátor. Podľa jeho vyjadrenia je potrebné vziať do úvahy, že cestujúci v aute, do ktorého Varholíková-Rezešová narazila, už nemôžu povedať, čo sa stalo, pretože nikto z nich neprežil. Ďalej zdôraznil, že obvinená najskôr policajtom tvrdila, že zaspala, potom v jej neskoršej výpovedi to už neuviedla, ale vyhlásila, že nebola ospalá.

Obvinená tesne pred dnešným pojednávaním nečakane doplnila svoju výpoveď a vyhlásila, že bezprostredne pred nehodou bola náhle oslepená. Prokurátor v reakcii na tento krok povedal, že svoju výpoveď Varholíková-Rezešová upravuje podľa momentálne potreby obhajoby, preto jej nemožno dôverovať.

Varholíková-Rezešová je obvinená, že vlani 21. augusta spôsobila na diaľnici M3 dopravnú nehodu, pri ktorej vo vozidle značky Fiat Punto zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia a po prevoze do nemocnice im podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína 17. mája vzniesla obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

Súd by mal vyniesť rozsudok v piatok 22. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies