Súd povolil písomné vypočúvanie organizátora terorstických útokov na dvojičky

NETKY.SK • 20 Február 2014, 06:57 • 2 min
Súd povolil písomné vypočúvanie organizátora terorstických útokov na dvojičky

NEW YORK - Údajnému organizátorovi teroristických útokov na Spojené štáty z 11. septembra 2001 Chálidovi Šajchovi Muhammadovi umožnia odpovedať na otázky pred súdom písomne. Otázky vypracovali právnici zaťa zabitého vodcu siete al-Káida Usámu bin-Ládina. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Federálny sudca Lewis Kaplan vydal povolenie po tom, ako vláda i advokáti obžalovaného Sulajmána abú Ghajsa súhlasili s tým, aby Muhammad odpovedal na pripravené otázky.
      

Abú Ghajs, ktorý po útokoch pôsobil ako hovorca al-Káidy, čelí obvineniam z tajnej prípravy útokov na občanov USA. Jeho obhajca Stanley Cohen uviedol, že plánované interview určí, či Muhammad môže byť považovaný za primeraného svedka v súdnom procese jeho klienta. Pojednávanie sa začne v pondelok.
      

Cohen sa rozhodol pre písomnú formu otázok tvrdiac, že vládne predpisy sú príliš prísne a neumožňujú priamy rozhovor s Muhammadom, ktorý je momentálne umiestnený vo vyšetrovacej väzbe na americkej základni Guantánamo na Kube.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies