Štyri nové trolejbusy pre Banskú Bystricu môžu stáť 2,1 milióna eur

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 15:26 • 2 min
Štyri nové trolejbusy pre Banskú Bystricu môžu stáť 2,1 milióna eur

BRATISLAVA - Dopravný podnik mesta Banská Bystrica, a.s. (DPMBB) plánuje nakúpiť s využitím prostriedkov Európskej únie štyri nové nízkopodlažné trolejbusy za predpokladanú cenu 2,085 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Tri kĺbové trojnápravové trolejbusy a jeden sólo dvojnápravový trolejbus pre prevádzku s napätím 750 voltov chce získať za sedem mesiacov od uzavretia zmluvy s dodávateľom. Ako vyplýva z verejnej súťaže vyhlásenej vo Vestníku verejného obstarávania, nákup trolejbusov by mal byť financovaný cez Operačný program Životné prostredie.

 

Ponuky uchádzačov sa majú otvárať 30. júna, pričom rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií. Cena má relatívnu váhu 80 bodov a lehota dodania trolejbusov dvadsať. Dodávateľ by mal vzísť z následnej elektronickej aukcie. Záujemcovia majú preukázať, že v predchádzajúcich troch rokoch dodali minimálne deväť nízkopodlažných kĺbových trojnápravových trolejbusov a aspoň tri dvojnápravové trolejbusy. Oba typy trolejbusov musia mať schválené povolenie na prevádzkovanie na verejných komunikáciách v niektorom členskom štáte EÚ. Verejné obstarávanie pre banskobystrický dopravný podnik na dodanie trolejbusov zabezpečuje bratislavská firma For - Euro consulting, s.r.o.

 

Dopravný podnik mesta Banská Bystrica, a.s. bol založený v decembri 1996, pod týmto názvom funguje od februára 2007 a dovtedy niesol meno Mestská hromadná doprava Banská Bystrica a.s. Spoločnosť prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Banskej Bystrici. Eviduje základné imanie 70,83 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies