Sturm prevzal taktovku pri Nemcoch po Cortinovi

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 16:29 • 2 min
Sturm prevzal taktovku pri Nemcoch po Cortinovi

MNÍCHOV - Nemecký hokejový zväz angažoval do pozície reprezentačného trénera Marca Sturma.

slovakia

left justify in out

Nemecký rekordér v počte štartov v NHL bude zároveň aj generálnym manažérom národného tímu. Tridsaťšesťročný Sturm podpísal zmluvu do roku 2017. Ak s tímom Nemecka postúpi na ZOH 2018 do Pjongčangu, kontrakt mu automaticky predĺžia o ďalší rok.

 

"Mal by to byť dôležitý emocionálny impulz pre mladých hráčov v reprezentačnom mužstve. Hodíme ho do studenej vody a uvidíme, čo dokáže. Je to obrovský krok zmeny pre nemecký hokej aj Marca Sturma," citujú nemecké internetové médiá prezidenta DEB Franza Reindla. 

 

Sturm nahradil pri reprezentačnom kormidle Kanaďana Pata Cortinu, ktorý počas troch rokov nedosiahol výraznejší úspech. Navyše pod jeho vedením hráči často absentovali v reprezentácii. Na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku sa Cortinovi ospravedlnilo až 20 hokejistov., 

 

Sturm odohral v NHL počas tzv. regular season 938 zápasov, v ktorých zaznamenal 487 bodov. Ďalších 22 bodov pridal v 68 zápasoch play-off. Ľavý krídelník bol dobre známy najmä z dlhoročného pôsobenia v San Jose, ale aj Bostone, Los Angeles, Washingtone, Vancouvri či naposledy na Floride. Hráčsku kariéru ukončil v januári 2014 v drese Kölner Haie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies