Stretnutie Janukovyča a Putina sa skončilo konkrétnymi dohodami, ale nie o plyne

NETKY.SK • 23 Október 2012, 10:43 • 2 min
Stretnutie Janukovyča a Putina sa skončilo konkrétnymi dohodami, ale nie o plyne

Stretnutie Janukovyča a Putina sa skončilo konkrétnymi dohodami, ale nie o plyne - Politika Ukrajina a Rusko podpísali readmisnú dohodu a príslušný vykonávací protokol o spôsobe jej realizácie. O výsledku stretnutia ukrajinského prezidenta Viktora Janukov

slovakia

left justify in out

img

Ukrajina a Rusko podpísali readmisnú dohodu a príslušný vykonávací protokol o spôsobe jej realizácie. O výsledku stretnutia ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Moskve dnes informovala agentúra AP s odvolaním sa na Janukovyčovu tlačovú kanceláriu. 
      Dohoda reguluje spoluprácu zmluvných strán pri presune cudzincov - v situáciách, keď jedna z krajín požaduje druhú, aby opätovne prijala na svoje územie štátnych príslušníkov tretích krajín alebo osoby bez štátnej príslušnosti, ktoré sa pohybujú na území žiadateľskej krajiny protizákonne.
      Ukrajina sa už dlhšie usiluje o otvorenie a zmenu pre Ukrajinu nevýhodnej dohody s Ruskom, ktorú v roku 2009 uzavrela vtedajšia ukrajinská premiérka Julia Tymošenková. 
      Janukovyč preto od Moskvy očakával i ponúknutie "rozumnej" schémy pre určenie nových cien plynu, tlmočil jeho slová spravodajský server rozhlasovej stanice Hlas Ruska. 
      Táto časť rokovaní sa však skončila bezvýsledne. Rozhovory majú pokračovať po ukrajinských parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 28. októbra.
      Prezidenti sa stretli v pondelok v Putinovej rezidencii Novo-Ogariovo. Súčasťou ukrajinskej delegácie v Moskve bol aj minister energetiky a uhoľného priemyslu Jurij Bojko, minister ekonomického rozvoja a obchodu Petro Porošenko, minister zahraničných vecí Kosťantyn Hryščenko a vedúci kancelárie prezidenta Serhij Ľovočkin.
      Podľa ukrajinskej agentúry Ukrinform Porošenko a jeho ruský rezortný partner, minister priemyslu a obchodu Denis Manturov, v pondelok podpísali dohodu o vzájomnom obchode s priemyselnými tovarmi. 
      Porošenko počas prezidentskej schôdzky navrhol, aby do konca roka vypracovali zoznam ukrajinských a ruských spoločností, ako aj produktov pre budúci rok, ktoré budú s platnosťou od 1. januára 2013oslobodené od colných poplatkov a platenia dane z pridanej hodnoty na hraniciach. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies