Štrajk pilotov nórskych nízkonákladvých aerolínií sa skončil

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 22:49 • 2 min
Štrajk pilotov nórskych nízkonákladvých aerolínií sa skončil

OSLO - Štrajk pilotov nórskych aerolínií Norwegian Air Shuttle sa skončil. Piloti po 11 dňoch štrajkovania v utorok konečne dosiahli so spoločnosťou dohodu.

slovakia

left justify in out

Obe strany zároveň prisľúbili, že letová prevádzka sa vráti do normálu v stredu napoludnie. Výkonný riaditeľ aerolínií Bjoern Kjos uviedol, že spoločnosť prišla s dohodou, ktorá pilotom zabezpečí záruku zamestnania na tri roky. S pilotmi sa dohodla aj na flexibilnejšej pracovnej dobe.

 

Asi 70 pilotov začalo ešte minulú sobotu protestovať proti kolektívnej dohode a pracovným podmienkam v Norwegian Air Norway, dcérskej spoločnosti nízkonákladových aerolínií Norwegian Air Shuttle. Do štrajku sa ich postupne pridali stovky. Rušenia letov sa podľa agentúry AP dotkli asi 200 tisícov pasažierov najmä na území Nórska, Dánska a Švédska, avšak niektoré zaznamenali aj mimo regiónu. Norwegian, tretí najväčší európsky nízkonákladový letecký dopravca, prepravil minulý rok 24 miliónov pasažierov, vykázal však stratu približne 115 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies