Stovky ľudí demonštrovali v Prahe a iných mestách proti migrantom

NETKY.SK • 28 Október 2015, 17:33 • 2 min
Stovky ľudí demonštrovali v Prahe a iných mestách proti migrantom

PRAHA - Množstvo ľudí využilo dnes štátny sviatok ČR - 97. výročie vzniku niekdajšieho Československa - na demonštrácie rôzneho charakteru, a to tak v Prahe, ako aj viacerých ďalších mestách krajiny.

slovakia

left justify in out

Stovky ľudí sa zapojili do verejných akcií proti migrantom a vyznávačom islamu, ale aj za slobodu podnikania a proti elektronickej evidencii tržieb. Naplánované boli aj verejná akcia za vystúpenie krajín Vyšehradskej štvorky z Európskej únie, demonštrácia stúpencov monarchie či odporcov rozdelenia bývalého Československa.

Najrušnejšie bolo v centre Prahy, kde mali policajní ťažkoodenci plné ruky práce s oddelením táborov odporcov islamu a prijímania migrantov, respektíve ich stúpencov a zástupcov hnutia Antifa.

 

"Dozerali sme na to, aby nedošlo k narušeniu riadne ohláseného zhromaždenia proti imigrácii osobami protichodných postojov. Nemuseli sme fyzicky zasahovať," uviedla pre internetový server iDNES.cz hovorkyňa polície Iveta Martinková.

 

Demonštráciu proti migrantom, ktorú zorganizovali Blok proti islamu a hnutie Úsvit-Národná koalícia, podporili nielen desiatky motorkárov, ale aj zástupcovia nemeckého protiislamského a xenofóbneho hnutia Pegida vrátane jeho lídra Lutza Bachmanna. Zazneli na nej príhovory namierené proti Európskej únii a kritizujúce súčasnú situáciu v Nemecku.

 

Protestné akcie podobného charakteru sa konali aj v ďalších mestách. Napríklad v centre Brna sa zhromaždilo na demonštrácii okolo 500 ľudí, nechýbali ani desiatky motorkárov. Neznáma osoba tam hodila medzi prítomných fľašu, ktorá zasiahla do hlavy jedného muža; odviezli ho s ľahším zranením do nemocnice.

Podobný počet ľudí sa zúčastnil aj na demonštrácii v Ostrave, ktorá sa však skončila bez vážnejších incidentov.

Proti prisťahovalcom sa demonštrovalo aj v Liberci alebo Ústí nad Labem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies