Stoltenberg privítal mierovú iniciatívu Merkelovej a Hollanda

NETKY.SK • 6 Február 2015, 17:52 • 2 min
Stoltenberg privítal mierovú iniciatívu Merkelovej a Hollanda

BRUSEL - Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg dnes oznámil, že "plne podporuje" mierové iniciatívy pre Ukrajinu, navrhnuté nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Situácia na východe Ukrajiny je veľmi vážna, je kritická," vyhlásil Stoltenberg po príchode do Mníchova, kde sa zúčastňuje na každoročnej bezpečnostnej konferencii.
     

Stoltenberg vyjadril podporu pre iniciatívu tandemu Merkelová-Hollande už vo štvrtok počas stretnutia ministrov obrany NATO v Bruseli. Dnes zopakoval, že víta všetky nové pokusy, ktoré nemecká kancelárka a francúzsky prezident predkladajú s cieľom nájsť politické riešenie konfliktu na východe Ukrajiny, ktorý si doteraz vyžiadal vyše 5300 mŕtvych.  
     

Merkelová a Hollande vo štvrtok o tejto iniciatíve rokovali v Kyjeve s prezidentom Petrom Porošenkom, dnes majú o nej rokovať v Moskve s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
     

V Mníchove je počas víkendu očakávaných okolo 20 hláv štátov a vlád a najmenej 60 ministrov. Na konferencii, ktorá sa začala dnes a končí sa v nedeľu, sa zúčastní aj Merkelová, ktorá bude prítomných informovať o výsledkoch rokovaní v Kyjeve a v Moskve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies