Stará tržnica v Bratislave opäť hostí charitatívny Vianočný bazár

NETKY.SK • 26 November 2017, 15:18 • 2 min
Stará tržnica v Bratislave opäť hostí charitatívny Vianočný bazár

BRATISLAVA - Bratislavská Stará tržnica na Námestí SNP sa opäť premenila na jeden veľký food festival, kde budú môcť ľudia cestovať po celom svete a pod jednou strechou ochutnať špeciality z rôznych kútov planéty.

slovakia

left justify in out

Koná sa tu 26. ročník charitatívneho Vianočného bazáru, ktorý organizuje Medzinárodný klub žien v Bratislave.

 

"Cieľom je vybrať čo najviac peňazí, aby sme mohli pomáhať organizáciám po celom Slovensku. Pomáhať ľuďom, ktorí nie sú v takej dobrej situácii," uviedla pre TASR koordinátorka Zuzana Merrifield.

 

Charitatívny bazár je najväčšia spoločná i spoločenská udalosť medzinárodnej diplomatickej komunity na Slovensku, ale podieľa sa na nej i mnoho domácich. Na svojich národných stoloch predávajú jednotlivé diplomatické misie jedlá, nápoje a rôzne výrobky typické pre svoju krajinu, čím ju návštevníkom zároveň takýmto spôsobom predstavujú. Svoje zastúpenie má viac ako 30 krajín, medzi nimi Brazília, Rumunsko, Jordánsko, Švajčiarsko, Francúzsko, Grécko či Nemecko.

 

Vianočný bazár sa v Bratislave koná od roku 1991. Na vstupnom z predaja a dobrovoľných príspevkov jednotlivých účastníckych veľvyslanectiev a organizácií sa odvtedy podarilo vyzbierať už viac ako milión eur. Na ostatnom podujatí v roku 2016 sa zhromaždilo 80.389 eur. Všetky získané prostriedky používa Medzinárodný klub žien na charitatívne účely.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies