SR - Rusko 51:68, rozhodla tretia štvrtina

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:33 • 2 min
SR - Rusko 51:68, rozhodla tretia štvrtina

SR - Rusko 51:68, rozhodla tretia štvrtina

slovakia

left justify in out

Slovenské basketbalistky do 18 rokov nezvládli ani svoj druhý zápas osemfinálovej skupiny A-divízie ME, keď podľahli rovesníčkam z Ruska 51:68. Po druhom vystúpení v E-skupine sa z Popradu presúvajú na stredajší rozhodujúci zápas o postup do štvrťfinále proti Švédsku do Spišskej Novej Vsi.
      Osemfinálová E-skupina - 2. zápas:
      Slovensko - Rusko 51:68 (27:30)
      Zostava a body SR: Brádňanská 10, Páleníková a Domiterová po 9, Bartánusová 6, Hruščáková 2 (Letková 8, Oroszová 3, Števove a Matejčíková po 2, Kiššová 0, Firkaľová 0) - najviac bodov: Polujanovová 22, Efimovová 17. TH: 7/11-11/16, trojky: 4:9, osob. chyby: 15:13, 1700 divákov.
      V úvodných minútach sa v popradskej športovej hale hral vyrovnaný basketbal, čoho dôkazom bol aj bodový stav po piatich minútach 7:7. Ruskám sa v prvej desaťminútovke podarilo odskočiť na rozdiel štyroch bodov (13:9), ale slovenská obrana a rýchle protiútoky stanovili rezultát prvej štvrtiny na 15:15. Bojovný a vyrovnaný basketbal pokračoval aj v ďalšom priebehu, no žiaľ do začiatku 15. minúty so streleckými suchotami na oboch stranách (17:17). Tri minúty pred koncom prvého dejstva viedli slovenské reprezentantky po trojke Domiterovej o dva body (25:23). Rusky však sedembodovou šnúrou otočili vo svoj prospech a to najmä vďaka dvom trojkám z rúk Stoljarovovej a Palujanovovej. Slovenky korigovali polčasové skóre dvoma bodmi Bartánusovej (27:30). Do druhého dejstva vstúpili koncentrovanejšie ruské reprezentantky a do 27. minúty svojmu súperovi prakticky nič nedovolili. Vypracovali si rozhodujúce päťnásťbodové vedenie, ktoré dosiahli vďaka dobre organizovanej obrane, pekným kombináciám v útoku a samozrejme vysokej percentuálnej úspešnosti streľby. V 31. minúte to už bolo z pohľadu domácich 36:54 a bolo jasné, že Rusky si pripíšu ďalšie dva body do tabuľky. Napokon zvíťazili po zlepšenom výkone v druhom dejstve s prehľadom 68:51.
      Hlasy po zápase:
      Martin Pospíšil, tréner SR: "Pred Ruskom sme mali rešpekt, ale do zápasu sme určite nešli s tým, že ho ideme prehrať. V prvom polčase dievčatá splnili taktické pokyny, v druhom nás Rusky predčili náročnou fyzickou hrou. Do zápasu so Švédskom ideme s jednoznačným cieľom zvíťaziť a postúpiť do štvrťfinále."
      Denisa Domiterová, reprezentantka SR: "Je mi ťažko hodnotiť tento duel. Súperky nás predčili streľbou spoza trojkového oblúka. Máme hlavy hore a do ďalšieho zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať."

      výsledok druhého osemfinálového zápasu E-skupiny:
      Španielsko - Slovinsko 63:31 (31:15)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies