Sprievodný program Divadelnej Nitry ponúkne výstavy i detskú zónu

NETKY.SK • 19 September 2023, 13:30 • 2 min
Sprievodný program Divadelnej Nitry ponúkne výstavy i detskú zónu

NITRA - Pod Zoborom sa už čoskoro začne 32. ročník Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra. V dňoch od 22. do 27. septembra ponúkne v hlavnom programe štyri zahraničné inscenácie a osem slovenských titulov. Ako pripomenuli organizátori, súčasťou festivalu bude aj tento rok bohatý sprievodný program.

slovakia

left justify in out

Odštartuje ho podujatie Kníhkupecká, ktoré v piatok 22. septembra ponúkne na Kupeckej ulici množstvo kníh, besedu i koncert. Cez víkend bude pred Divadlom Andreja Bagara sprístupnená Detská festivalová zóna, v ktorej sa odohrá aj štvorica bábkových predstavení.

 

Podujatie Autentické Divadlo mladých zasa predstaví neprofesionálne a školské divadlá mladých naprieč Slovenskom. "V rámci výberu z českej nezávislej scény sa návštevníkom tento rok predstavia aj dve originálne české diela z prostredia nezávislej kultúry. Uvedie ich renomovaný súbor Handa Gote research & development a progresívne tanečno-performatívne duo Jazmína Piktorová a Sabina Bočková," uviedli organizátori.

Okrem toho sa v rámci projektu Asociácie Divadelná Nitra Darujem ti tulipán uskutoční na Svätoplukovom námestí celodenný integračný workshop pre zrakovo znevýhodnené deti pod vedením Eleny Károvej. "Jednou z noviniek tohtoročného sprievodného programu je formát Tančiareň SVET, ktorý má ambíciu prepájať tancom komunity a odbúravať predsudky," informovala Asociácia Divadelná Nitra

 

Minifestival Malá Ukrajina zasa prinesie do Nitry chute, vône, farby a symboly, ale aj bolesti a nádeje Ukrajiny. "V rámci pravidelných spoločensko-kritických diskusií prinesie tento rok Divadelná Nitra aj odozvy na nedostačujúce podmienky na tvorbu mimo zriaďovaných divadiel či na netoleranciu inakosti v našej spoločnosti. Po predstaveniach hlavného programu sa uskutočnia priamo v sálach debaty tvorcov s divákmi," doplnili organizátori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Nitrafest.sk (archívna fotografia)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies