SPP zvýšila svoje zadlženie

NETKY.SK • 2 Január 2015, 09:32 • 2 min
SPP zvýšila svoje zadlženie

BRATISLAVA - Skupina SPP Infrastructure zvýšila svoje zadlženie z nuly na necelý jedennásobok EBITDA (zisk pred započítaním úrokov, daní a odpisov).

slovakia

left justify in out

To znamená, že jej dlh je 4,5-krát nižší, než je priemer v Európe pri podobných aktívach. Je úplne štandardné, keď si investor vypláca dividendy. Preto vstupuje do akciovej spoločnosti. "Bol to správny krok pre EPH aj pre slovenský štát," povedal predseda predstavenstva Energetického a průmyslového holdingu (EPH) Daniel Křetinský v rozhovore pre denník HOSPODÁRSKE NOVINY. Na otázku denníka, v akom štádiu sú rokovania o vstupe EPH do spoločnosti Slovenských elektrární, Daniel Křetinský uviedol, že "túto transakciu sledujeme a komunikujeme s Enelom a jeho poradcami".

 

"Situácia v Slovenských elektrárňach je však komplikovaná. Spoločnosť buduje jadrovú elektráreň, no nemá garancie výkupných cien. Trhové ceny elektriny sú pritom veľmi nízke. Práve otázka financovania projektu v Mochovciach komplikuje proces predaja podielu v spoločnosti. Jej riešenie neleží len na majoritnom akcionárovi, ale aj na štáte," povedal Křetinský. EPH patrí medzi kandidátov na kúpu 66-percentného podielu v Slovenských elektrárňach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies