Športový gymnasta Van Gelder za konzumáciu alkoholu vylúčený z OH

NETKY.SK • 12 August 2016, 18:10 • 2 min
Športový gymnasta Van Gelder za konzumáciu alkoholu vylúčený z OH

ARNHEM - Holandský športový gymnasta Yuri van Gelder definitívne stratil nádej nastúpiť v pondelňajšom finále cvičenia na kruhoch na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Jeho sen o návrate do Ria definitívne zmaril sudca Ronald Boonekamp. Ten na ostro sledovanom pojednávaní v Arnheme zamietol jeho žiadosť o zrušenie trestu, ktorý mu udelil holandský tím za porušenie disciplíny.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročného olympijského debutanta a majstra sveta z roku 2005 vylúčil tím pre konzumáciu alkoholu a nočný výlet do mesta. Van Gelder sa po postupe do finále vybral so svojou brazílskou priateľkou do ulíc Ria a popíjal alkohol. Porušil tak viacero tímových pravidiel, ktoré zakazujú športovcom počas súťaže konzumáciu alkoholu a opustenie olympijskej dediny. Vedenie holandskej výpravy preto rozhodlo o vylúčení van Geldera z OH a poslalo ho domov.

 

Van Gelder na súde priznal, že vypil "štyri-päť pív", ale tvrdil, že nevedel, že tým porušil pravidlá. "Išiel som osláviť postup do finále. Keby mi niekto jasne povedal, že nemôžem piť alkohol, tak by som to nespravil," povedal špičkový športovec, ale aj "enfant terrible" holandského športu. Nebol to totiž jeho prvý prehrešok v kariére. Po národných majstrovstvách v roku 2009 ho pozitívne testovali na kokaín a pre dopingový trest necestoval na olympiádu do Londýna.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies