Spoločnosť Microsoft prepustila takmer 2000 ľudí zo svojej hernej divízie

NETKY.SK • 28 Január 2024, 15:15 • 2 min
Spoločnosť Microsoft prepustila takmer 2000 ľudí zo svojej hernej divízie

Neuveriteľne nákladná fúzia spoločností Microsoft a Activision Blizzard nedávno skončila a oboma stranami priniesla nové možnosti, ale zatiaľ sa zdá, že so sebou priniesla jednu veľmi nepríjemnú udalosť. Spoločnosť sa rozhodla prepustiť približne 1 900 ľudí zo svojej videohernej divízie, čo sa bohužiaľ týka jak novo získaného Activision Blizzard, tak aj Xboxu.

slovakia

left justify in out

Okrem mnohých ďalších zamestnancov tak odíde prezident Blizzardu Mike Ybarra a veterán dizajnu štúdia Allen Adham, ktorý bol jedným z pôvodných zakladateľov tímu a hral kľúčovú úlohu pri vývoji série Warcraft. V skutočnosti to vyzerá, že tvrdé škrty zlikvidovali aj úplne novú survival hru Blizzardu Odyssey.

Šéf Xboxu Phil Spencer rozoslal interný list o tomto rozhodnutí, v ktorom vysvetľuje, že Microsoft Gaming a Activision Blizzard chcú v budúcnosti využiť stratégiu, ktorá bude nákladovo udržateľná a podporí ich rastúce podnikanie. Zrejme preto, aby mohli stanoviť priority, museli prepustiť toľko z 22 000 ľudí v tíme. Spencer hovorí, že zohrali dôležitú úlohu v úspechu Activision Blizzard, ZeniMax a Xboxu a mali by byť hrdí na to, čo dosiahli, že je za ich prácu vďačný a že majú v tomto ťažkom období ich plnú podporu. Napriek ťažkej situácii je šéf zeleného tímu presvedčený o znalostiach zamestnancov a sľubuje, že aj naďalej bude prinášať viac hier pre viacerých užívateľov.

 

Na rozhodnutie reagoval aj Mike Ybarra, ktorý v roku 2019 prešiel z tímu Xbox do Blizzardu. V príspevku na X poďakoval zúčastneným kolegom za ich prácu a samozrejme ponúkol svoju pomoc ostatným. Podľa zdroja amerického portálu IGN herné tímy Microsoftu znížili svoje marketingové rozpočty ešte pred oznámením prepúšťania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Microsoft, IGN, Polygon, Foto: Bussiness Today / Microsoft
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies