Spokojný Sanitra: Nasťa splnila cieľ

NETKY.SK • 23 Február 2014, 19:30 • 2 min
Spokojný Sanitra: Nasťa splnila cieľ

SOČI - Slovenský biatlon má po Soči na konte už štyri cenné kovy, pričom tri - dve zlaté a jedna strieborná medaila - patria práve Kuzminovej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najjagavejšou hviezdou slovenskej výpravy v Soči sa stala rovnako ako na zimných olympijských hrách pred štyrmi rokmi Anastasia Kuzminová. Dvadsaťdeväťročná biatlonistka ako prvá žena v histórii obhájila na ZOH zlato v rovnakej disciplíne a tak nečudo, že jej strelecký tréner Juraj Sanitra nemohol hodnotiť hry inak ako pozitívne.

Slovenský biatlon má po Soči na konte už štyri cenné kovy, pričom tri - dve zlaté a jedna strieborná medaila - patria práve Kuzminovej. "Nasťa splnila svoj cieľ, na ktorý sme sa štyri roky pripravovali a ktorý sme chceli dosiahnuť. Zlatá olympijská medaila je bonusom za tvrdú prácu, ktorú odviedla v príprave," pochválil ju tréner.

Kuzminová pritom nemusela v stredisku na pobreží Čierneho mora skončiť iba s jednou medailou. Blízko k pódiu mala aj v stíhacích pretekoch. "Samozrejme, že aj po šprinte sme mali vysoké ambície a mali sme blízko aj k druhej medaile. Stíhačka nám však nevyšla. Myslím si, že sme ju trošku pretaktizovali a preto z toho bolo nakoniec šieste miesto. Aj to je však veľmi pekné umiestnenie," pokračoval Sanitra, ktorý videl jedinú čiernu škvrnu na výkone svojej zverenky v pretekoch s hromadným štartom.

Zdravotné problémy zahatali cestu za ďalšími cennými kovmi

"Aj v individuálne na 15 km mala Nasťa veľkú šancu zabojovať o medailu, no v poslednej streľbe o ňu prišla. Ale aj tento výkon môžem hodnotiť ako pozitívny. Myslím si, že jej nevyšli iba preteky s hromadným štartom, v ktorých veľmi zle strieľala."

Dvojnásobná olympijská víťazka mala už vtedy zdravotné problémy, no napriek chorobe so zápalom dýchacích ciest sa postavila aj na štart štafetového mixu. "Tu musím jej výkon vysoko vyzdvihnúť, výraznou mierou sa pričinila o to, že Slovensko nakoniec získalo pekné piate miesto." Slováci pôvodne obsadili šiestu priečku, no o jednu vyššie ich posunula diskvalifikácia nemeckého tímu po pozitívnom dopingovom teste Evi Sachenbacherovej-Stehleovej.

 

Sanitra bol spokojný aj s ostatnými stránkami XXII. zimných hier v Soči. "Celkovo ma olympiáda veľmi prekvapila, či už organizáciou, prostredím, klímou. Podľa mňa bola jedna z najlepších, aké som zažil a to som ich absolvoval už päť. Z tohto pohľadu môžeme odchádzať veľmi spokojní," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies