Speváčke Lily Allen vcelku nevadí, keď Pakistanci v Británii znásilňujú dievčatá

NETKY.SK • 9 Január 2018, 15:45 • 2 min
Speváčke Lily Allen vcelku nevadí, keď Pakistanci v Británii znásilňujú dievčatá

LONDÝN – Ak by ich neznásilnili oni, asi by ich znásilnil niekto iný, vyjadrila sa na adresu obetí známeho vyčíňania moslimských pedofilných gangov v anglickom meste Rochdale.

slovakia

left justify in out

Na pripomenutie: V medializovanej kauze spred pár rokov boli obvinené dve desiatky mužov pakistanského a afganského pôvodu zo systematického a organizovaného zneužívania neplnoletých dievčat, ktoré boli, mimochodom, všetky biele. Zistených obetí bolo viac ako 50. Išlo o činy ešte z rokov 2008 – 2010, ktoré sa však úrady dlho obávali vyšetrovať, aby ich neobvinili z rasizmu.

 

Takže obetiam organizovanej siete gangstrov (napokon veľkú časť z nich medzi rokmi 2012 a 2015 odsúdili) Lily Allen prakticky odkázala, že si za to mohli sami, pretože sú prosto také typy. To vzbudilo vlnu nevôle na sociálnych sieťach, pred ktorou nakoniec speváčka kapitulovala a vydala akési ospravedlnenie, hoci aj to vyznelo dosť sebavedome.

 

Paradoxne, celú záležitosť pôvodne Lily Allen podnietila svojím tweetom, ktorý smeroval proti sexuálnemu násiliu. Napísala totiž, že aj futbal by sa mal zakázať, aby boli deti chránené pred sexuálnym zneužívaním. V jednej z reakcií dostala otázku, či si myslí, že obete násilníckych gangov z „južnej Ázie“ (ako to označujú Briti) by boli znásilnené, keby útočníkov predtým nedovolili vpustiť do Spojeného kráľovstva.

 

„V skutočnosti existuje silná možnosť, že by ich v určitej chvíli bol znásilnil a zneužil niekto iný,“ odpovedala speváčka. „To je ten problém,“ dodala. Následne ju followeri zasypali, mierne povedané, odmietavými reakciami, čo Lily Allen riešila tým, že množstvo z nich zablokovala. Pohoršenie nad jej postojom bolo však už príliš silné, takže po nejakom čase vydala pomerne nevzrušené kvázi-ospravedlnenie. Napísala:

„Ak sú nejaké obete zneužívania a osobitne nejaké dievčatá alebo ženy z Rochdale, ktoré videli môj tweet a malo to na ne negatívny dopad, samozrejme sa ospravedlňujem.“ Zároveň  hrdo dodala: „Byť schopný prijať zodpovednosť a ospravedlniť sa je sila, nie slabosť.“

 

O niečo neskôr si však umelkyňa zrejme uvedomila, že to nemôže nechať tak, aby tieň viny zostal iba na prisťahovalcoch a bieli muži z toho boli vonku. Preto vypustila nový tweet, v ktorom definuje už (podľa nej) typicky belošský typ zvrhlého správania: „Znásilňovači 2. typu, z ktorých 100 % sú britskí bieli muži. Muži, čo majú dvakrát za týždeň sex so svojou nevlastnou dcérou už celé roky. Susedia, strýkovia, záhradníci, kňazi, manažéri fast foodov, ktorí to robia stále a znova.“

 

Lily to teda natrela všetkým bielym, takpovediac, genderovo vyvážene – dievčatám za to, že so svojimi sklonmi nechať sa znásilniť sa pripletú do cesty prisťahovalcom, mužom už paušálne za ich chúťky, ktorým podliehajú hoci aj utajene a neorganizovane. Hlavne neukázať slabosť, Lily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies