Sparta v EL na senzáciu nedosiahla, kouč Ščasný: Rozhodla efektivita

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 12:29 • 2 min
Sparta v EL na senzáciu nedosiahla, kouč Ščasný: Rozhodla efektivita

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha ukončili účinkovanie v Európskej lige vo štvrťfinále. Proti Villarrealu im na senzačný postup vo štvrtkovej odvete stačila aj chudobná výhra 1:0, výsledkovo ale nezvládli prvý polčas a po troch inkasovaných góloch im hrozil nepekný debakel. Napokon sa zdvihli, hoci po prehre 2:4 sa zo súťažou lúčia.

slovakia

left justify in out

"Súper nás trestal v efektivite, zaplatili sme za každú chybu," citoval portál idnes.cz kouča Sparty Zdeňka Ščasného. "Žiadne keby, nemá cenu plakať. Doplatili sme na chyby a sme vonku. Šťastie sme si vybrali v iných zápasoch. Odohrali sme výborné stretnutia, keď sme napríklad v úvode prečkali šance súpera a potom z našej prvej možnosti udreli. Dnes to bolo naopak."

 

Sparta pred týždňom prehrala na pôde Villarrealu iba 1:2 a tak napriek výrazným absenciám najmä v defenzíve stále živila nádej na prienik do semifinále. V prvom polčase síce mala opticky viac z hry, ale prakticky každá strela španielskeho súpera na bránku skončila v sieti a bolo 0:3. Po prestávke zvýraznil trpké skóre pre Spartu Cedric Bakambu, no domáci ešte sympaticky zodvihli hlavy a gólmi Bořeka Dočkala a Ladislava Krejčího korigovali na konečných 2:4.

 

Pražský tím napriek vypadnutiu dosiahol najlepší výsledok českého futbalu v európskych pohároch od roku 2002. "Získali sme ohromné skúsenosti. Skladba mužstva sa na Európu rysuje. Keď dobre doplníme, budeme ešte silnejší. Mužstvo dozrieva, získava sebadôveru. Výkony niektorých hráčov boli skvelé," dodal Ščasný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies