Španielsky premiér by dal Zlatú loptu Ronaldovi

NETKY.SK • 21 November 2013, 12:32 • 2 min
Španielsky premiér by dal Zlatú loptu Ronaldovi

MADRID - Španielsky premiér Mariano Rajoy nezaprel v sebe priaznivca Realu Madrid, Zlatú loptu FIFA pre najlepšieho futbalistu tohto roka by doprial Cristianovi Ronaldovi.

slovakia

left justify in out

Portugalčan patrí medzi favoritov prestížnej ankety spolu s jej štvornásobným víťazom Lionelom Messim z konkurenčného FC Barcelona a Franckom Ribérym z Bayernu Mníchov. "Som fanúšik Realu Madrid, vždy som ním bol. Keby som mal hlasovať, vybral by som Ronalda," povedal pre verejnoprávny rozhlas predseda španielskej vlády a pridal aj zopár argumentov: "Vo Švédsku strelil tri góly. Myslím si, že je v úžasnej forme. Dáva futbalu všetko, rozhoduje zápasy. Áno, mal by to byť on."

Ocenenie stále môže získať 23 kandidátov. Finálovú päticu zverejnia 9. decembra 2013, celkového víťaza ankety spozná futbalová verejnosť na slávnostnom galavečere 13. januára 2014 vo švajčiarskom Zürichu. Medzinárodná futbalová federácia v stredu posunula termín ukončenia hlasovania na 29. novembra. Dôvodom je údajne skutočnosť, že príliš veľa voličov nestihlo pôvodnú uzávierku (15. novembra). 

Rajoy nezabudol oceniť kvality zvyšných dvoch favoritov: "Messi mal parádnu minulú sezónu, Ribéry zase vyhral všetko, čo sa dalo, mám pravdu? Ligu majstrov, Európsky superpohár aj nemeckú ligu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies