Šoféri omylom viezli bombu z druhej svetovej vojny cez celé Nemecko

NETKY.SK • 16 Február 2017, 14:38 • 2 min
Šoféri omylom viezli bombu z druhej svetovej vojny cez celé Nemecko

BERLÍN - Pracovníci recyklačnej firmy v nemeckej spolkovej krajine Sasko našli v preosievanej zemine nevybuchnutú leteckú bombu z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Kopa substrátu, v ktorej sa tzv. trojmetráková bomba nachádzala, bola privezená z Kolína nad Rýnom, teda naprieč celým Nemeckom, informovala dnes polícia v saskej metropole Lipsko.

 

Muníciu dlhú približne jeden meter a vážiacu 150 kilogramov prišli do recyklačného podniku v obci Deutzen zneškodniť odborníci zo špecializovaného útvaru, označovaného ako "služba na odstraňovanie bojových prostriedkov". Približne 600 obyvateľov, ktorých domy sú vzdialené menej ako kilometer od miesta nálezu, museli evakuovať.

 

Polícia nezverejnila presnejšie údaje o tom, odkiaľ zemina s bombou pochádzala. Podobné prípady sa však vyskytujú v Nemecku bežne i napriek tomu, že od skončenia druhej svetovej vojny uplynulo už viac ako 70 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies