Sobotka: Podporujeme silný tlak EÚ na zlepšenie humanitárnej situácie v Aleppe

NETKY.SK • 20 Október 2016, 16:19 • 2 min
Sobotka: Podporujeme silný tlak EÚ na zlepšenie humanitárnej situácie v Aleppe

BRUSEL - Česká republika nevníma, že by dnešné zasadnutie Európskej rady v Bruseli znamenalo nové sankcie pre podporovateľov sýrskeho režimu. Povedal to český premiér Bohuslav Sobotka po príchode na summit EÚ.

slovakia

left justify in out

V pracovných návrhoch pre účastníkov summitu EÚ sa objavila hrozba sankcií pre podporovateľov sýrskeho vládneho režimu. Najväčším podporovateľom vlády Bašára Asada je Rusko.

 

"Z návrhu záverov nevyplývajú žiadne nové sankcie, nie je to rozhodnutie o nových sankciách. Tá časť je veľmi všeobecná, to znamená, že necháva Európe otvorenú možnosť samostatne sa rozhodnúť podľa toho, ako sa situácia bude vyvíjať," uviedol Sobotka.

 

Spresnil, že pre Českú republiku takto otvorená formulácia nepredstavuje zásadný problém, dôležité však bude počkať si na diskusie lídrov EÚ o tejto téme.

 

S odkazom na situáciu na severe Sýrie Sobotka zdôraznil, že Českej republike záleží na tom, aby sa v Aleppe zlepšila humanitárna situácia a aby došlo k takým zmenám a dohodám, ktoré zabezpečia ľudom v tomto meste dôstojné životné podmienky, zásobovanie potravinami a liekmi a ukončenie bombardovania civilistov.

 

"Podporujeme silný tlak EÚ na zlepšenie humanitárnej situácie v Aleppe," dodal Sobotka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies