Sneženie a vietor paralyzovali dopravu v Rumunsku a Bulharsku

NETKY.SK • 27 Január 2014, 16:55 • 2 min
Sneženie a vietor paralyzovali dopravu v Rumunsku a Bulharsku

SOFIA/BUKUREŠŤ - Silný vietor a snehové zrážky dnes skomplikovali dopravu na cestách na severovýchode Bulharska. Nejazdili ani vlaky, pretože koľajnice zamrzli, uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Čiernomorský prístav Varna, ako aj letisko vo Varne a v Burgase zastavili prevádzku. V Bulharsku uviazlo v snehu vyše 100 nákladných áut. V mnohých dedinách bola prerušená dodávka elektrického prúdu alebo zásobovanie vodou. V mestách Varna a Silistra zatvorili školy a v dvoch obciach na východe krajiny vyhlásili núdzový stav.

Husté a vytrvalé sneženie skomplikovalo dopravu i v Rumunsku. V oblastiach na východe a juhu krajiny vrátane hlavného mesta Bukurešť, ktoré počasie obzvlášť tvrdo postihlo, zatvorili školy. Na zasnežených rumunských cestách uviazli desiatky áut a kamiónov a mnohé dediny zostali odrezané od sveta. Polícia pre istotu uzavrela dve diaľnice a vyše 20 ciest. Vlaky značne meškali, mnoho spojov vypadlo. Pri záchrane chorých osôb vypomáhala aj armáda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies