Slovenský reprezentant Babač bude v Rotterdame bojovať o medailu v skife ľahkých váh

NETKY.SK • 25 August 2016, 16:29 • 2 min
Slovenský reprezentant Babač bude v Rotterdame bojovať o medailu v skife ľahkých váh

ROTTERDAM - Slovenský reprezentant Lukáš Babač bude na majstrovstvách sveta vo veslovaní v neolympijských disciplínach seniorov v holandskom Rotterdame (zároveň sa koná aj šampionát do 23 rokov a juniorov) bojovať o medailu.

slovakia

left justify in out

Tretia víťazná jazda (rozjazda, štvrťfinále, semifinále) na šampionáte mu zabezpečila suverénny prienik do sobotňajšieho finále mužského skifu ľahkých váh.


Babač ovládol štvrtkové II. A/B-semifinále od začiatku až do konca. Na všetkých medzičasoch bol prvý a aj v cieli dvojkilometrovej trate nechal za sebou všetkých piatich súperov.

 

Maďar Péter Galambos zaostal ako druhý v poradí o 62 stotín sekundy, tretí Miloš Stanojevič zo Srbska mal odstup už o 1,65 s. Obaja však tiež postúpili a člen VK Sĺňava Piešťany si súboj s nimi zopakuje aj v A-finále, v ktorom sa rozhodne o konečnom umiestnení na 1. - 6. priečke. V ňom bude Babač ako úradujúci majster Európy v tejto disciplíne bojovať aj o svetový titul.

Výsledky - štvrtok:

MS v neolympijských disciplínach v Rotterdame (Hol.)

Muži - skif ľahkých váh - II. A/B-semifinále (prví traja do A-finále, ostatní do B-finále):
1. Lukáš Babač (SR) 6:52,50 min, 2. Péter Galambos (Maď.) 6:53,12, 3. Miloš Stanojevič (Srb.) 6:54,15, 4. Luka Radonič (Chor.) 6:57,96, 5. Colin Ethridge (USA) 7:02,61, 6. Juki Ikeda (Jap.) 7:06,16



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies