Slovenský premiér Pellegrini odcestoval na oficiálnu návštevu Českej republiky

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 12:10 • 2 min
Slovenský premiér Pellegrini odcestoval na oficiálnu návštevu Českej republiky

PRAHA - Predseda slovenskej vlády Peter Pellegrini odletel v stredu na jednodňovú oficiálnu návštevu Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Ide o prvú zahraničnú cestu nového slovenského premiéra, ktorá sa uskutočňuje na pozvanie predsedu českej vlády Andreja Babiša. Partneri v Prahe prerokujú vzťahy krajín či európske otázky. Hovoriť budú o cezhraničnom dopravnom spojení, obchode a investíciách, bezpečnosti a obrane, vede, výskume a inováciách, či o spolupráci v rámci Vyšehradskej štvorky a tzv. slavkovského formátu.

 

V rámci diskusií o bilaterálnych vzťahoch budú klásť dôraz na spoločné oslavy a pripomienku výročí dejinných udalostí medzi SR a ČR v tomto roku. Pellegriniho prijmú tiež predstavitelia Parlamentu Českej republiky - predseda Poslaneckej snemovne Radek Vondráček a predseda Senátu Milan Štěch.

 

Výsledkom oficiálnej návštevy by malo byť podľa rezortu diplomacie aj potvrdenie nadštandardnosti slovensko-českých vzťahov a ďalšej spolupráce vo všetkých sektorových politikách v prospech oboch krajín a ich občanov.

Predseda vlády navštívi na záver svojej oficiálnej cesty Petřínsky vrch, kde položí veniec k soche Milana Rastislava Štefánika.

 

Prvá oficiálna návšteva Pellegriniho v Česku má osobitný symbolický význam a je v súlade s dlhoročnou tradíciou, že prvé a ostatné zahraničné návštevy realizujú najvyšší štátni predstavitelia SR v Českej republike a naopak, uviedol rezort diplomacie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies