Slovenský dizajnér získal medzinárodné ocenenie za modulový terasový systém

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 14:15 • 2 min
Slovenský dizajnér získal medzinárodné ocenenie za modulový terasový systém

BRATISLAVA - Slovenský dizajnér Marek Pavlík získal za svoj modulový terasový systém medzinárodné ocenenie Red Dot Award 2016. Ide o jedno z najprestížnejších svetových ocenení v oblasti produktového dizajnu. Medzinárodné ocenenie si so spoluautorom Richardom Kindernayom už aj prevzali.

slovakia

left justify in out

Vyše 40-členná porota posudzovala 5214 produktov z 57 krajín. U Pavlíka vyzdvihla vysoký stupeň kreatívnych možností, ktoré modulový systém ponúka, ako aj jeho rýchlu a jednoduchú montáž a demontáž. "O účasti v súťaži som sníval dlhých osem rokov, ale stále som nebol presvedčený, že mám ten správny produkt," povedal Pavlík. V oblasti dizajnu pôsobí už vyše 20 rokov.

 

Modulový systém vyrobený zo sibírskeho smrekovca a ocele ponúka podľa neho široké možnosti pri zostavovaní jednoduchých alebo zložitejších terás či pódií. Jeho princíp sa podobá známym detským stavebniciam a skladanie podľa neho zvládnu aj aspoň trochu zruční amatéri.

 

Cenu Red Dot udeľuje od roku 1954 nemecké Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ktoré takzvaným "červeným bodom" oceňuje výnimočné počiny v oblasti produktového aj priemyselného dizajnu. Zo Slovenska ju doteraz získalo päť tvorcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies