Slovenský barman Peter Škripko tretí vo svetovom finále Master Bartender 2011

NETKY.SK • 11 Október 2011, 18:54 • 2 min
Slovenský barman Peter Škripko tretí vo svetovom finále Master Bartender 2011

Slovenský barman Peter Škripko tretí vo svetovom finále Master Bartender 2011

slovakia

left justify in out

img

Presne v deň výročia, keď uvaril bavorský sládok Josef Groll prvé číre pivo na svete, sa v historických priestoroch Galérie Rudolfinum v Prahe stretlo 15 najlepších barmanov z celého sveta, aby 6. októbra zabojovali o titul majstra sveta v súťaži Pilsner Urquell International Master Bartender 2011. V silnej konkurencii sa podarilo zvíťaziť Fearghusovi McCormackovi z Írska, druhé miesto získal Jaroslav Učík z Českej republiky a výborné tretie miesto dosiahol slovenský reprezentant Peter Škripko z Košíc. Informáciu pre TASR poskytol Martin Michalica zo spoločnosti C&M advertising. 
Vo finále šiesteho ročníka tejto súťaže absolvovali finalisti vedomostné i odborné disciplíny a predviedli aj svoje komunikačné a prezentačné zručnosti. Tento rok sa do súťaže zapojilo takmer štyritisíc ľudí v pätnástich krajinách sveta. Za šesť ročníkov je to už šestnásťtisíc ambicióznych barmanov, ktorí sa usilovali o zisk titulu majstra sveta.
„Jednoducho musíte milovať to, čo robíte, pokiaľ si to neužívate, nebudete úspešný. Hlavnou úlohou barmana, podľa mňa, nie je servírovať nápoje, ale robiť ľudí šťastnými,“ prezradil pre médiá svoj recept na úspech víťaz Fearghus McCormack z Írska.
Výborný úspech dosiahol slovenský barman Peter Škripko z Košíc, ktorý obsadil tretie miesto. „Bol to fantastický pocit stretnúť štrnásť ďalších zanietencov z celého sveta, ktorých srdce bije pre Plzeň. Tretie miesto považujem za výborný úspech, ktorý ma zaväzuje a motivuje na sebe ešte tvrdšie pracovať, aby som jedného dňa mohol nad hlavu zdvihnúť trofej pre víťaza,“ uviedol pre médiá úspešný Košičan. Škripko postúpil do svetového finále ako víťaz národného kola Master Bartender, ktoré sa v bratislavskej Starej tržnici uskutočnilo 14. septembra.
Tohtoročná konkurencia bola za posledných šesť ročníkov súťaže jednoznačne najsilnejšia a porotcovia mali veľmi náročnú úlohu pri výbere víťaza.  „Pre víťazstvo sú dôležité charizmatické vystupovanie, umenie pútavo prezentovať pivo ako jedinečný nápoj a, samozrejme, znalosti z oblasti výroby i histórie piva a starostlivosti oň. Ja rád používam frázu – sládok pivo varí, barman ho robí. Mimoriadne pivo si vyžaduje nielen vášeň ľudí, ktorí ho varia, ale aj mimoriadnu starostlivosť pri podávaní. Je to práve barman, kto dbá na to, aby sa dostalo ku konečnému spotrebiteľovi v optimálnej kvalite,“ zhodnotil súťaž člen odbornej poroty, starší obchodný sládok Václav Berka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies