Slovensko a Albánsko budú spolupracovať v boji proti zločinu

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 11:37 • 2 min
Slovensko a Albánsko budú spolupracovať v boji proti zločinu

BRATISLAVA - Slovensko bude spolupracovať s Albánskom v boji proti terorizmu, organizovanej trestnej činnosti, nedovolenému obchodovaniu s omamnými a psychotropnými látkami, jedmi a drogami a iným trestným činom. Vyplýva to z Dohody medzi vládou SR a Radou ministrov Albánskej republiky o spolupráci, ktorá dnes odsúhlasila vláda.

slovakia

left justify in out

Slovensko bude okrem boja proti terorizmu a obchodovaniu s drogami spolupracovať s Albánskom aj pri riešení problematiky obchodovania s ľuďmi, falšovania a prania peňazí, nedovolenej výroby a obchodu so zbraňami, nedovoleného obchodovania s umeleckými dielami, krádeží áut, korupcie či nelegálnej migrácie. Podľa dohody si Slovensko a Albánsko budú vymieňať informácie o osobách a skupinách, ktoré sú podozrivé z páchania trestných činov, budú spolupracovať pri ochrane svedkov, budú si vymieňať expertov a organizovať spoločné cvičenia a výcvikové kurzy. Na základe žiadosti si budú môcť vymieňať vzorky predmetov z trestných činov a výsledky výskumov týkajúcich sa trestnej činnosti. Takisto si budú vymieňať skúsenosti s technológiami v oblasti ochrany dát. Krajiny tiež budú spolupracovať v právnej oblasti a vzdelávaní o trestnej činnosti. Na zintenzívnenie spolupráce budú môcť krajiny vyslať dôstojníkov, ktorí budú mať podpornú a poradnú úlohu a nebudú môcť samostatne bojovať proti trestnej činnosti.


Krajiny budú musieť podľa dohody zabezpečiť ochranu osobných údajov. Budú môcť odmietnuť spoluprácu, ak by to ohrozovalo ich suverenitu, bezpečnosť alebo by to bolo v rozpore so zákonmi štátu. Spolupracovať budú orgány Ministerstva vnútra SR a Ministerstva vnútorných záležitostí Albánskej republiky. Krajiny môžu spolupracovať len vtedy, keď je trestný čin trestným činom v oboch krajinách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies