Slovenská kapela Longital pokrstí nový album v Bratislave aj Prahe

NETKY.SK • 10 August 2016, 15:04 • 2 min
Slovenská kapela Longital pokrstí nový album v Bratislave aj Prahe

BRATISLAVA - Slovenská kapela Longital sa chystá pokrstiť pripravovanú štúdiovku Divoko nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Bratislavské trio ju slávnostne uvedie do života 20. októbra v pražskej Arche a 3. novembra v bratislavskom Nu Spirite. Nasledovať by mala koncertná šnúra, v rámci ktorej predvedú svoj najnovší počin vo viac než dvadsiatich slovenských a českých mestách.

slovakia

left justify in out

Album Divoko sa dostane na trh 26. septembra a priaznivci formácie si z neho môžu vypočuť aj prvú ochutnávku, ktorou sa stal singel Rozpletám. "Rozpletám je trochu zvláštne slovo, ktoré až tak často nepoužívame. Teda okrem žien, ktoré majú dlhé vlasy. Významovo pesnička hovorí o kráse dočasných životných momentov a občasnej potrebe očisty, rozpletenia a hľadania nových cestičiek, ktoré nám môžu pomôcť objaviť stratenú voľnosť a tvorivosť v medziľudských vzťahoch. Voľnosť, ktorá tam kedysi na začiatku bola, ale neskôr stuhla do akéhosi spletenca," priblížila speváčka Shina pozadie skladby, ktorá je dostupná na službe SoundCloud.


Formácia má v pláne predstaviť niektoré piesne z Divoko aj počas blížiaceho sa festivalu Grape, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch. Okrem toho pripravuje videoklip k piesni Na horu a dolu, ktorá sa nachádza na štúdiovke A to je všetko? z roku 2015. Video vznikalo v slovenských horách, pričom nakrúcanie trvalo niekoľko mesiacov. Klip bude navyše odštartovaním spolupráce s iniciatívou Všetko pre nič. Viac informácií plánuje kapela oznámiť už čoskoro.


Shina a Daniel Salontay začínali vo formácii Dlhé Diely, no od roku 2006 vystupujú spolu s bubeníkom Mariánom Slávkom pod názvom Longital. Skupina má na konte albumy ako Výprava - Voyage (2006), Gloria (2008), Revoyaged (2009), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Vlani ponúkli akustický počin A to je všetko?.

 

Podieľali sa aj na filmovej a divadelnej tvorbe v Českej i Slovenskej republike. Skomponovali napríklad hudbu do animovaného filmu Sneh (2013) režisérky Ivany Šebestovej alebo pre dokudrámu True Štúr (2015).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies