Slovenská firma, ktorá vyrába luxusná športové vozidlá, krachuje!

NETKY.SK • 6 Október 2014, 10:08 • 2 min
Slovenská firma, ktorá vyrába luxusná športové vozidlá, krachuje!

BRATISLAVA - Luxusnú značku zo Slovenska čaká neslávny koniec, informujú dnešné Hospodárske noviny. Ich športové vozidlá putovali k bohatým záujemcom v Spojených štátoch alebo v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

Dnes je spoločnosť K-1 Engineering, ktorú pred desiatimi rokmi zakladal známy konštruktér Dick Kvetňanský, v konkurze a mieri k zániku. Doplatila na nedostatok peňazí, nezhody medzi spoločníkmi a na ťažké problémy v automobilovom priemysle.

 

Súčasné vedenie spoločnosti jej záchranu nevidí reálne. "Uškodilo nám napríklad to, že firma Ford zrušila výrobu motora, ktorý sme umiestňovali do našich vozidiel", hovorí Libor Červenka, konateľ K-1 Engineering.

 

Zakladateľ firmy, ktorý stojí za vyvinutím superšportiakov, ktorých cena sa počíta v desaťtisícoch eur, je iného názoru. "Firma by sa mohla dostať z problémov. Nesmie byť však riadená finančníkmi, ale osobou, ktorá má vzťah k automobilizmu", dodal Kvetňanský.

 

K-1 Engineering je slovenská automobilka, ktorá sa zaoberá zákazkovou malosériovou výrobou automobilov.

Ponúka cestné športové automobily K-1 Attack Roadster a špeciálne automobily na okruhy K-1 Attack Racing.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies