Slováci začnú Vianočný pohár proti Maďarom

NETKY.SK • 28 December 2016, 11:00 • 2 min
Slováci začnú Vianočný pohár proti Maďarom

BRATISLAVA - Slovenskí hádzanári sa medzi sviatkami predstavia na tradičnom turnaji o Vianočný pohár. V maďarskom Érde sa najskôr vo štvrtkovom semifinále stretnú s domácou reprezentáciou, o deň neskôr nastúpia v dueli o umiestnenie proti jednému z dvojice Česko - Bahrajn.

slovakia

left justify in out

"Nebude to o súperoch, skôr o ďalšom zdokonaľovaní herného systému, pretože pokračujeme v stavbe nového mužstva. Chceme najmä opäť zdokonaliť prechod z obrany do rýchleho protiútoku, pretože našou dlhodobou slabinou je hra do postavenej obrany. Tam sa ťažko presadzujeme," povedal  tréner Martin Lipták. Ten z pôvodnej nominácie pre zdravotné problémy vynechal Martina Slaninku a namiesto neho nominoval Mareka Páleša z Tatrana Prešov.

 

Na pondelňajší zraz do Bratislavy neprišli legionári z Nemecka Tomáš Urban a Miroslav Volentics. "Obaja ešte mali klubové povinnosti a prídu za nami priamo do Maďarska," vysvetlil Lipták. "Menšie zažívacie problémy mal Rišo Štochl, ale mal by byť do začiatku turnaja v poriadku. Na turnaji dostanú tentoraz priestor aj hráči, ktorí pod mojim vedením v reprezentácii prakticky ešte nehrali, teda Braňo Cigáň, Jožko Hanták a Matej Mikita."

 

Brankár Richard Štochl legionárči v maďarskom tíme z Egeru a tak sa na súboj s domácimi Maďarmi špeciálne teší: "Každý zápas s nimi je veľmi motivujúci. Sme veľkí rivali, navyše v tamojšej lige pôsobí veľa hráčov od nás. Nebude to ľahké, pretože Maďari sú v príprave na svetový šampionát a k dispozícii budú mať najsilnejší káder. Doma sa budú chcieť ukázať, no my nemáme čo stratiť a môžeme iba prekvapiť."

 

Program Vianočného pohára v maďarskom Érde:

 

štvrtok 29. decembra

 

semifinále:

16.00 h: Česko - Bahrajn

18.00 h: Maďarsko - SLOVENSKO

piatok 30. decembra

14.00 h: zápas o 3. miesto

16.00 h: finále

 

Nominácia hádzanárov SR na Vianočný pohár:

 

Brankári: Richard Štochl, Teodor Paul

Pivoti: Andrej Petro, Martin Mazák, Peter Dudáš, Marek Páleš

Krídla: Radoslav Antl, Tomáš Urban, Miroslav Volentics, Martin Briatka

Spojky: Ľubomír Ďuriš, Matej Mikita, Michal Holdoš, Jozef Hanták, Jakub Mikita, Branislav Cigáň

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies