Slováci sú verní domácim internetovým obchodom

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 09:22 • 2 min
Slováci sú verní domácim internetovým obchodom

BRATISLAVA – Vyše 42 % Slovákov, ktorí navštevujú internetové obchody, nakupuje tovar výlučne v domácich e-shopoch. Ďalších 42 % nakupuje tiež prevažne v slovenských obchodoch, ale ak nájde zaujímavý produkt v zahraničnom e-shope, nebráni sa mu. Lepšia cena presvedčí k nákupu v zahraničnom obchode zhruba 15 % opýtaných. Vyplýva to z prieskumu portálu Heureka.sk a výskumnej agentúry NMS Market Research.

slovakia

left justify in out

"Kvalita slovenských e-shopov kontinuálne rastie, čomu zodpovedá aj vysoká vernosť zákazníkov. Na konkurenčnom trhu, kde operuje vyše 6000 online obchodov, iná možnosť než skvalitňovanie služieb neexistuje," hovorí projektový manažér Heureka.sk Kamil Demuth.

Výlučne zahraničné e-shopy navštevuje podľa neho len jedno percento opýtaných Slovákov, ktorí nakupujú online. Nakupovanie cez internet oceňujú Slováci najmä pre nižšie ceny v porovnaní s kamennými obchodmi, úsporu času, pohodlie nákupu, ale aj širší sortiment.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies