Slováci sa na US Open neodprezentujú, medzi 32 nasadenými sú však štyri Češky

NETKY.SK • 22 August 2019, 9:20 • 2 min
Slováci sa na US Open neodprezentujú, medzi 32 nasadenými sú však štyri Češky

BRATISLAVA - Obhajcovia titulov vo dvojhre Srb Novak Djokovič a Japonka Naomi Osaková sú najvyššie nasadení tenisti na blížiacom sa záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (26.8. - 8.9.). Nefiguruje tu však žiaden Slovák.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od Wimbledonu nasadenie na Medzinárodných majstrovstvách USA kopíruje súčasné rebríčky ATP a WTA. Za svetovou jednotkou Djokovičom je dvojkou Španiel Rafael Nadal a trojkou Švajčiar Roger Federer. Medzi ženami je nasadená dvojka Austrálčanka Ashleigh Bartyová a trojka Češka Karolína Plíšková.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#CincyTennis 💪🏼🎾🤪🔥

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole),


V tridsaťdvojke nasadených nefiguruje ani jeden slovenský tenista, keďže momentálne najvyššie postavenou Slovenkou v rebríčku WTA je Viktória Kužmová na 54. mieste. Medzi mužmi patrí najlepšiemu Slovákovi Martinovi Kližanovi 84. priečka. V porovnaní s tým medzi 32 nasadenými tenistkami sú až štyri Češky v poradí Karolína Plíšková (3.), Petra Kvitová (7.), Markéta Vondroušová (17.) a Barbora Strýcová (31.). Početnejšie zastúpenie medzi privilegovanými hráčkami nemá nikto, rovnaký počet ako Česko majú aj Spojené štáty americké vďaka Serene Williamsovej (8.), Madison Keysovej (10.), Sloane Stephensovej (11.) a Sofii Keninovej (20.). Medzi mužmi majú po dvoch zástupcoch v elitnej desiatke nasadenia iba Španielsko (Nadal /2./, Roberto Bautista-Agut /10./) a Rusko (Daniil Medvedev /5./, Karen Chačanov /9./).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semi final feeling 👊🏽🌱🐛☀️

Príspevok, ktorý zdieľa Ash Barty (@ashbar96),


Hlavnú súťaž dvojhry mužov a žien na US Open vyžrebujú vo štvrtok na pravé poludnie newyorského času.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona