Slov-matic postúpil do elitného kola, Rejžek spokojný

NETKY.SK • 2 Október 2015, 11:19 • 2 min
Slov-matic postúpil do elitného kola, Rejžek spokojný

BRATISLAVA - Futsalisti rekordného slovenského majstra Slov-maticu FOFO Bratislava si v predstihu vybojovali miestenku v elitnom kole UEFA Futsal Cupu 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Postup z prvej priečky 4. skupiny hlavného kola (Main round - pozn.) spečatili v domácom prostredí HANT Arény štvrtkovým hladkým víťazstvom 6:1 nad fínskym šampiónom Sievi Futsal, po ktorom sú so 6 bodmi neohrozenými lídrami tabuľky. Deň predtým zdolali Železarec Skopje 5:3.

 

Po dni voľna nastúpia zverenci trénerského debutanta Martina Rejžeka v sobotu o 18.00 h na záverečný duel bratislavského turnaja proti holandskému FC Eindhoven, ktorý zatiaľ prekvapujúco nezískal ani bod a s určitosťou obsadí poslednú štvrtú pozíciu v tabuľke. O druhé postupové miesto zvedú priamy súboj Sievi Futsal a Železarec Skopje z Macedónska, oba tímy majú na konte zhodne po tri body.

 

Slov-matic sa do elitného kola súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, prebojoval už ôsmykrát. Mená súperov v tejto fáze sa dozvie v stredu 14. októbra o 14.00 SEČ na žrebe vo švajčiarskom Nyone. Zápasy elitného kola, v ktorom sa predstaví 16 najlepších tímov starého kontinentu, budú prebiehať 10.-15. novembra v štyroch štvorčlenných skupinách.

 

Sumár:

Slov-matic FOFO Bratislava - Sievi Futsal 6:1 (2:1)

Góly: 15. Mikita, 15. Belaník, 24. Kyjovský, 36. a 38. Kozár, 37. Rafaj - 6. Pakola. Rozhodovali: Nonikašvili (Gruz.) a Pelissier (Fr.), ŽK: Kyjovský - Akhmetkhanov, Autio.

 

zostavy:

Slov-matic: Gašparovič - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Kyjovský, Bahna, Brunovský, Bartošek (Brndiar - Benci, Belaník, Zdráhal, Višváder)

Sievi: Keskinen - Kytölä, Juho Alasuutari, Pakola, Hosio - Akhmetkhanov, Häivälä, Autio, Junno (Toivola - Jaakko Alasuutari, Tirkkonen)

 

Úvodné minúty priniesli streleckú aktivitu fínskeho tímu korunovanú gólom Pakolu, ktorý umiestnil loptu presne k pravej žrdi. Tento moment favorita zdravo nahneval a v ďalšom priebehu prvého polčasu už jasne dominoval. V 9. minúte odpovedal strelami Haľka a Bahnu, skóre sa však po nich ešte nemenilo. Hráči Slov-maticu stŕpli, keď v 13. minúte po šiestom akumulovanom nedovolenom zákroku kopali hostia penaltu. Pakola však napálil loptu len do brvna, čo bol kľúčový moment celého stretnutia. V 15. minúte totiž platilo známe nedáš-dostaneš, navyše pre Fínov až dvojnásobne kruto. Najskôr kapitán Mikita "upratal" zblízka do siete loptu po Haľkovom priamom kope a o 23 sekúnd strhol vedenie na stranu Fofa šťastným gólom Belaník, ktorý prekvapil brankára Keskinena - 2:1. V 19. minúte Haľko našiel Višvádera, no jeho tutovku zneškodnil pozorný brankár Sievi. V 24. minúte sa Slov-maticu podarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov zásluhou Kyjovského, ktorý zužitkoval Bahnovu prihrávku - 3:1. Kyjovský mal v 30. minúte na nohe azda definitívne zlomenie odporu súpera, z metra však poslal loptu len do brvna. Od 35. minúty vyskúšali Fíni hru bez brankára, ale vôbec im nevychádzala, keď Kozár štvrtým zásahom zmaril ich akékoľvek bodové nádeje. O chvíľu ich dorazil Rafaj a po ňom Kozár ďalšou strelou do prázdnej bránky stanovil na konečných 6:1.

 

Hlasy po zápase:

Martin Rejžek, tréner Slov-maticu: "Chlapci celý zápas veľmi chceli. Videl som na nich, že odovzdali zo seba 120 percent. Som veľmi spokojný s ich výkonom. Vytvorili si veľké množstvo šancí, výsledkom čoho je krásne víťazstvo a postup z prvého miesta skupiny. Od stavu 2:1 bolo vidieť, že súper poľavil z pressingu a my sme vtedy ešte viac pritlačili. Sme radi, v poslednom zápase dostanú šancu ukázať sa aj hráči z lavičky."

 

Mário Gašparovič, brankár Slov-maticu: "Vedeli sme, že nás čaká možno ešte ťažší zápas ako proti Skopje. Disciplinovanou hrou sme to však dotiahli do víťazného konca. Veril som, že penaltu chytím, alebo pôjde vedľa. Po nej sa priebeh obrátil v náš prospech. Boli sme favoritom, čo nám v prvom zápase možno trochu zväzovalo nohy, ale podarilo sa nám splniť cieľ. Verím, že potešíme divákov aj v sobotu ďalším víťazstvom. Osemkrát sme už síce postúpili do elitného kola, ale ani raz sa nám to nepodarilo s plným počtom bodov. Bol by to pekný bonbónik."

 

ďalší výsledok:

Železarec Skopje - FC Eindhoven 6:3 (2:1)

 

tabuľka 4. skupiny:

1. Slov-matic FOFO 2 2 0 0 11:4 6*

2. Železarec Skopje 2 1 0 1 9:8 3

3. Sievi Futsal 2 1 0 1 6:9 3

4. FC Eindhoven 2 0 0 2 6:11 0

* - postup do elitného kola

 

ďalší program:

piatok 2. októbra: voľný deň

sobota 3. októbra: 15.30 Sievi Futsal - Železarec Skopje, 18.00 FC Eindhoven - Slov-matic FOFO Bratislava




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies