Slobodná Európa oslavuje 25. výročie debutového albumu Pakáreň

NETKY.SK • 26 Október 2016, 15:23 • 2 min
Slobodná Európa oslavuje 25. výročie debutového albumu Pakáreň

BRATISLAVA - Slovenská punková kapela Slobodná Európa si tento rok pripomína 25. výročie vydania debutovej štúdiovky Pakáreň (1991). Formácia sa preto rozhodla odohrať špeciálny koncert, ktorý sa uskutoční v sobotu 5. novembra v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC).

slovakia

left justify in out

V rámci neho zahrajú všetky skladby z legendárneho albumu, pričom niektoré piesne predvedú naživo po viac než 20 rokoch. Aktuálnu zostavu na pódiu doplnia bývalý basgitarista a spoluzakladateľ Slobodnej Európy Braňo Alex, Rasťo Kubica z Bez ladu a skladu a karikaturista a hudobník Martin "Shooty" Šútovec.

 

Jedným z predskokanov bude novovzniknutá kapela Bratislavské Dievčatá, ktorú tvoria bývalí členovia skupiny Zóna A Miro Šimboch a Miro Lederleitner spolu s gitaristom kapely Lord Alex Romanom Klubalom. Ďalším hudobným hosťom je formácia Saténové ruky, ktorá vystúpi hneď po Bratislavských Dievčatách.

 

Vystúpenie Slobodnej Európy sa bude skladať z dvoch častí - prvá bude pozostávať zo 16 skladieb z Pakárne v poradí, v akom sú na nahrávke, a druhá ponúkne piesne z tohtoročného repertoára kapely. Koncert Pakáreň Live bude totiž súčasťou ich česko-slovenského turné, ktoré bude venované zosnulému hudobníkovi a bývalému bubeníkovi Slobodnej Európy Jurajovi "Ďurovi" Černému. Šnúru odštartujú v piatok 28. októbra vystúpením v českom Hodoníne, po ktorom bude nasledovať päť českých a päť slovenských miest. Okrem Bratislavy vystúpia na Slovensku aj v Drahovciach, Námestove, Banskej Bystrici a napokon 17. decembra v Košiciach, kde Tour 2016 ... Venované Ďurkovi zakončia.

 

 

Slobodná Európa vznikla v roku 1989 v Bratislave. Po spomínanom albume Pakáreň nasledovali štúdiovky Unavení a zničení (1994), Trojka (2003) a Štvorka (2014). Na konte majú tiež výberovku Bestofka (2006). Medzi ich najznámejšie skladby patria piesne ako Čo sa stalo s naším životom?, Analýza dokázala hovno, Podvod, Dry '69, Pes alebo Relatívny pokoj.

Termíny slovenskej časti Tour 2016 ... Venované Ďurkovi kapely Slobodná Európa:
5. novembra - Bratislava, Majestic Music Club (MMC)
12. novembra - Drahovce, Kultúrny dom
2. decembra - Námestovo, Barón Pub
3. decembra - Banská Bystrica, Klub 77
17. decembra - Košice, Collosseum

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies