Opatrenia proti vtáčej chrípke prijala bojnická zoo už na začiatku roka

NETKY.SK • 13 Február 2023, 13:30 • 2 min
Opatrenia proti vtáčej chrípke prijala bojnická zoo už na začiatku roka

BOJNICE - Opatrenia na zamedzenie vzniku vtáčej chrípky prijala Národná zoologická záhrada v Bojniciach už na začiatku tohto roka. Situáciu v súvislosti so šírením ochorenia jej pracovníci dôkladne monitorujú. Zoo o tom informovala na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"Prioritou opatrení, ktoré sme prijali, je znížiť, prípadne eliminovať priamy či nepriamy kontakt voľne žijúceho vtáctva s vtákmi chovanými v našej zoo," uviedla bojnická zoologická záhrada. Zoo v tejto súvislosti aktuálne neprijíma až do odvolania do tamojšej rehabilitačnej stanice žiadne jedince vtákov. "Pevne veríme, že udržíme situáciu pod kontrolou a vykonané opatrenia zabránia výskytu vtáčej chrípky v našom areáli a tým ochránia chovy, ktoré majú u nás niekoľkoročnú tradíciu," skonštatovala zoo. Pre potvrdenie vtáčej chrípky u uhynutej husi koncom januára dočasne zatvorili na 30 dní bratislavskú zoologickú záhradu. Tento druh husi sa nachádzal v zoo na otvorenej vodnej ploche, kde boli pravdepodobne nosičom vírusu divožijúce vtáky. Zoo prijala opatrenia, ktoré jej nariadila regionálna veterinárna a potravinová správa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies