Slávny módny návrhár podľahol koronavírusu: V detstve mu rodičia zakazovali venovať sa móde

NETKY.SK • 5 Október 2020, 12:47 • 2 min
Slávny módny návrhár podľahol koronavírusu: V detstve mu rodičia zakazovali venovať sa móde

Preslávený japonský módny návrhár Kenzó Takada, zakladateľ rovnomennej značky Kenzo, zomrel v nedeľu v Paríži na následky vírusového ochorenia ovid-19. Mal 81 rokov.

slovakia

left justify in out

O návrhárovej smrti informovala agentúra AFP s odvolaním sa na jeho hovorcu. "Kenzó Takada zomrel v nedeľu 4. októbra 2020 v americkej nemocnici v Neuilly-sur-Seine na následky ovidu-19," uviedol v oficiálnom vyhlásení. Kedy sa Kenzo nakazil a ako dlho s chorobou bojoval, hovorca neprezradil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KENZO (@kenzo),

 

Prestížnu značku s oblečením a módnymi doplnkami Kenzo založil v Paríži na začiatku 70. rokov minulého storočia. Rodák z prefektúry Hjógo na najväčšom japonskom ostrove Honšú sa o módu zaujímal od detstva, aj keď sa to jeho rodičom moc nepáčilo.

 

"Som zo siedmich detí, rodičia nikdy nechceli, aby som sa venoval móde. Dokonca mi to zakazovali, takže som cez deň pracoval a v noci si dorábal módne kurzy. Ako jeden z mála mužov som vyštudoval tokijskú módnu školu, ktorá je hlavne pre ženy," spomínal návrhár, ktorý sa v polovici 60. rokov presťahoval do centra svetovej módy, Paríža.

 

Aktívnu kariéru návrhára a dizajnéra ukončil Takada na prelome storočí, zo sveta módy ale nikdy úplne neodišiel. Jazdil po celom svete, okrem iného radil mladým návrhárom, ktorých povzbudzoval k tomu, aby sa snažili udržať vlastnú identitu a štýl.

 

Kolekcie značky Kenzo boli výnimočné svojimi strihmi aj potlačou látok. Hravé kreácie poslednej prehliadky si môžete pozrieť vo videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona