Skanska bude stavať nový terminál newyorského letiska

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:33 • 2 min
Skanska bude stavať nový terminál newyorského letiska

ŠTOKHOLM - Švédska stavebná spoločnosť Skanska v piatok uviedla, že konzorcium LaGuardia Gateway Partners, ktorého je súčasťou, postaví nový terminál na newyorskom letisku LaGuardia.

slovakia

left justify in out

Terminál sa bude stavať formou projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP). Hodnota PPP projektu predstavuje 3,6 mld. USD. Súkromný sektor prispeje čiastkou viac ako 2 mld. USD a verejný sektor sumou viac ako 1 mld. USD.

 

Ako informovala firma Skanska, jej podiel na priamej investícii spojenej s týmto projektom bude na úrovni 40 %, zatiaľ čo jej podiel na samotnom stavebnom kontrakte dosiahne úroveň 70 %. Konzorcium LaGuardia Gateway Partners tvoria spoločnosti Skanska, Vantage Airport Group, Meridiam, Walsh Construction, HOK a Parsons Brinckerhoff.

 

Súčasťou koncernu Skanska je aj spoločnosť Skanska SK, a. s. so sídlom v Bratislave, ktorá pôsobí na slovenskom trhu pod týmto menom od 1. apríla 2010 po zlúčení šiestich firiem. V Obchodnom registri SR je spoločnosť zapísaná od 3. augusta 1994, jej predchodcom boli Banské stavby, a. s. a neskôr Skanska BS, a. s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies