Skalický urológ, ktorý je obvinený z korupcie, uzavrel s prokurátorom dohodu

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 12:34 • 2 min
Skalický urológ, ktorý je obvinený z korupcie, uzavrel s prokurátorom dohodu

SKALICA - Bývalý primár urológie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Skalici Jozef Marenčák, ktorý je od prvej polovici januára tohto roku obvinený z korupcie, uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor ÚŠP podal v utorok 7. júna na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste vo veci obvineného Jozefa M. za pokračovací zločin prijímania úplatku," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová - hovorkyňa ÚŠP.

 

Jozef Marenčák mal v období od 9. novembra 2015 do 11. januára tohto roku, ako primár spomínaného urologického oddelenia v súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti a vykonaním úkonov, prijať od viacerých nestotožnených pacientov úplatok. Má ísť až o 26 osôb.

 

Ak by súd dohodu schválil, vydá na verejnom zasadnutí rozsudok, proti ktorému nebude možné podať odvolanie alebo dohodu odmietne (neschváli) a vytýči termín konania hlavného pojednávania. Priznanie obvineného v konaní o vine a treste nemožno na hlavnom pojednávaní použiť ako dôkaz.

 

Jozefa Marenčáka vo veku 65 rokov zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) 11. januára. Už jeden deň nato ho vyšetrovateľ obvinil z korupcie, konkrétne z prijímania úplatku. Okrem lekára NAKA vtedy zadržala dvoch pacientov, tých vyšetrovateľ taktiež obvinil z korupcie, konkrétne z podplácania.

 

Zadržaní pacienti boli po vykonaní procesných úkonov prepustení na slobodu. V prípade dokázania viny hrozilo obvinenému primárovi za prijímanie úplatku väzenie od troch do ôsmich rokov. Obvineným pacientom za podplácanie hrozilo zase väzenie šesť mesiacov až tri roky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies