Situácia na Ukrajine: Konvoj s nemeckou humanitárnou pomocou dorazil na Ukrajinu

NETKY.SK • 7 Október 2014, 12:51 • 2 min
Situácia na Ukrajine: Konvoj s nemeckou humanitárnou pomocou dorazil na Ukrajinu

BERLÍN - Konvoj s nemeckou humanitárnou pomocou dorazil na Ukrajinu. Dovedna 112 nákladných vozidiel prekročilo v utorok poľsko-ukrajinskú hranicu cez priechod Jahodyn, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na príslušné nemecké úrady.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Súčasťou humanitárnej pomoci sú okrem iného aj vykurovacie zariadenia, generátory, deky či zimné oblečenie. Pomoc pre Ukrajincov v núdzi najprv vyložia neďaleko Kyjeva a počas nasledujúcich dní ju doplnia miestnymi produktmi. Následne prevezú humanitárnu pomoc ukrajinskými kamiónmi do Charkova, Slovjanska, Mariupola, Zaporožja a Dnepropetrovska na východe krajiny.
      

Nemecký minister pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj Gerd Müller humanitárnu pomoc osobne odovzdá na budúci týždeň v utorok v Charkove. Pomoc, financovaná výlučne zo spolkových zdrojov, má hodnotu zhruba desiatich miliónov eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies