Silné zemetrasenie v Číne si vyžiadalo mŕtveho a vyše 300 zranených

NETKY.SK • 8 Október 2014, 13:46 • 2 min
Silné zemetrasenie v Číne si vyžiadalo mŕtveho a vyše 300 zranených

PEKING - Silné zemetrasenie v Číne si vyžiadalo jednu obeť a 324 zranených. Otrasy s magnitúdou 6,4 zasiahli juhozápadnú provinciu Ju-nan v utorok.

slovakia

left justify in out

Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS), ktorý mapuje zemetrasenia vo všetkých častiach sveta, informoval, že epicentrum otrasov sa nachádzalo 163 kilometrov severozápadne od meste Jun-ťing-chong v hĺbke desiatich kilometrov. Ide o prevažne riedko obývanú horskú oblasť. Podľa tlačovej agentúry Sin-chua bolo však otrasy cítiť aj v provinčnom hlavnom meste Kchun-ming ako aj vo viacerých ďalších väčších mestách v oblasti. 

 

Domy sa triasli niekoľko sekúnd a zo striech padala krytina, zatiaľ čo obyvatelia vybiehali vystrašené na ulicu. Podľa miestnych médií v oblasti žije 300 000 obyvateľov, väčšinou členov etnických menšín. Do regiónu momentálne smeruje vyše tisíc záchranárov vrátane vojakov, ktorí prinášajú stany, prikrývky a ďalšiu pomoc. V auguste zahynulo v inej časti provincie Ju-nan pri zemetrasení s magnitúdou 6,3 okolo 600 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies