Silné búrky so značným množstvo zrážok zasiahli Plzenský i Olomoucký kraj

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 19:03 • 2 min
Silné búrky so značným množstvo zrážok zasiahli Plzenský i Olomoucký kraj

PRAHA - Prudké búrky zasiahli dnes popoludní západ Českej republiky, ale aj jej ďalšie lokality, pričom sa v priebehu večera očakáva ich presun na sever a severovýchod. Informuje o tom internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia, ktorý už skôr vydali v tejto súvislosti varovanie, nevylučujú miestami zrážky v objeme až okolo 60 milimetrov či krupobitie.
     

Vo štvrtok sa ráta s prudkými búrkami nielen vo východných častiach kraja Vysočina, ale aj na Morave a v Sliezsku.
     

Hasiči z Plzenského kraja patria dnes popoludní medzi najvyťaženejších v krajine, museli totiž reagovať na množstvo informácií o vyvrátených stromoch a zaplavených pivniciach.
     

Práve okresy Plzeň-sever a Tachov patrili dnes medzi najviac zasiahnuté zrážkami.
     

S určitosťou však neboli jediné. Veľké množstvo zrážok hlásia aj z Olomouckého kraja, kde došlo nielen k zaplaveniu záhrad, ale aj cestných komunikácií.
     

Najviac pršalo zrejme v okolí Prostějova a Olomouca. V Prahe voda po daždi zaplavila niektoré ulice a dočasne skomplikovala dopravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies