Silná búrka v Holandsku spôsobila dopravný chaos, vyvrátený strom zabil vodiča

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 11:31 • 2 min
Silná búrka v Holandsku spôsobila dopravný chaos, vyvrátený strom zabil vodiča

AMSTERDAM - Holandsko včera zasiahla mimoriadne silná letná búrka, ktorá spôsobila dopravný chaos a vyžiadala si minimálne jednu obeť.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.


Na hlavnom holandskom medzinárodnom letisku Schiphol pri Amsterdame boli v dôsledku prudkého vetra a dažďa zrušené alebo meškali desiatky letov.


Len z metropoly Amsterdam boli hlásené stovky prípadov materiálnych škôd. Z tamojšej hlavnej stanice počas búrky nevypravovali žiadne vlaky a v meste dočasne nepremávali ani električky.


Polícia vyzvala holandských motoristov, aby sa radšej nevydávali na cesty, z ktorých mnohé zablokovali spadnuté stromy.


O život prišiel vodič, na ktorého auto spadol strom pri meste Arnhem vo východnej provincii Gelderland. Úrady evidujú aj viacero prípadov zranení, uviedol server DutchNews.nl.


Najsilnejšie nárazy vetra v pobrežných oblastiach Holandska dosiahli rýchlosť až 121 kilometrov za hodinu. Podľa meteorológov išlo o najprudšiu júlovú búrku v Holandsku od začiatku záznamov v roku 1901.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies